Siste:

Karen Hesseberg

Mora di jobber ikke her

Mora di jobber sannsynligvis ikke i Haugesund sentrum. Og gjør hun det burde hun likevel ikke ha plukket opp snusposene etter deg.

HAUGESUND: – Snusposer og sneiper er det mye av, jeg skjønner ikke at folk bare slenger det fra seg, sier sentrumssekretær Åstalill Thune Larsen.

Det er dugnad i byen. For foran oss ligger mange lørdager med urban hygge, for ikke å glemme at vi bør pynte oss litt for alle cruiseturistene som snart kommer over Risøybrua,

– Jeg synes ikke det ser så verst ut heller jeg da, sier Tor Kyvik, og koster seg rundt på Bytunet med iver og flid.

Sentrumslederen går alle til hånde med bøtter og koster i den flekkete røde kjeledressen sin. Odd Fossan-Waage har stilt på dugnad for byen før med malingsspann og pensel. Det har satt sine spor. 

– Ja, det er klart, vi vil jo ha det fint. Og fargen på kjeledressen er jo fin i bånn, akkurat som den skal være.

Mye som skjer på lørdagene

Lørdagene utover våren er det mye som skjer i byen. Førstkommende er det marked i Byparken med bruktspill og konsert. I mai blir det både sykkeldag og babytreff.

– Ja, da samler vi babyer, mødre og fedre til en samling nede på E-verk, sier sentrumskoordinator Camilla Klovning Strømø.

Men i dag er det samling i bånn. Og lønna kommer verken på konto eller i himmelen, men på forskudd i form av pizza og cola.

– Dugnad er bra, fastslår Kyvik, og dreier til venstre under klatrestativet med kosten i angrepsstilling.

I morgen er det verken sneiper, snus eller stein igjen på Bytunet.