Han blir årets filmfestivalutstiller – Hnytt

Siste:

Han blir årets filmfestivalutstiller

Kunstner Tore Hansen blir årets festivalsutstiller under «Den Norske Filmfestival»i august.

FILMFESTIVAL: Den 68 år gamle kunstneren er kjent for for sine skråblikk på mennesket og naturen, med motiver i en forenklet, naivistisk form.

I følge en pressemelding har naturen har en stor plass i motivene til Hansen. Den 68 år gamle kunstneren fra Finnskog gir trær og skog sjel ved å gi dem menneskelige trekk. De hverdagslige situasjonene glir helt naturlig over i eksistensielle menneskelige metaforer – ofte akkompagnert av en sorgmunter humor.

– Inntrykk fra barndom og oppvekst på Finnskogen er Hansens fremste inspirasjonskilde. De senere årene har kunstneren økonomisert mer og mer med virkemidlene. Hansens bakgrunn innen grafisk kunst kommer til syne gjennom streken, som er enkel og abstraherende, står det i pressemeldingen. 

Hansen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og ved Statens kunstakademi. Han debuterte på Høstutstillingen i 1975 og har siden den gang hatt en lang rekke separatutstillinger. Hansens arbeider er å finne ved noen av de største kunstmuseene i inn- og utland blant annet på British Museum i London.