Siste:

Karen Hesseberg

Voksnes bruk av mobiltelefon påvirker barnas hjerne

De voksne bør legge bort mobilen når barna er våkne. Bruker foreldrene mobilen mye sammen med ungene sine vil det påvirke barnas hjerne. Line Melvold er kompromissløs når det gjelder kvalitetstid.

HAUGESUND: Det interkommunale prosjektet Haugalandsløftet inviterte småbarnsforeldre til foredrag med Line Melvold i Edda kino tirsdag ettermiddag. Og mange valgte bort en solrik ettermiddag til fordel for den anerkjente, humørfylte, men kompromissløse foredragsholderen som veileder en rekke barnehager.

Et godt voksenliv bygger på en god barndom. Og selv om det er mye som skal på plass, er det egentlig ikke så komplisert. Alt koker ned til en ting.

– Kjærlighet! Men jeg tror mange glemmer seg litt bort. Man får noen uvaner i forhold til det med mobiltelefon for eksempel. Det er rett og slett en krenkelse for barn. Og hvis du holder på med det over lang tid så påvirker det barnets hjerne.

De tusen første dagene er de viktigste

Forskning viser at aldersgruppen 0-3 år i stor grad bør være i fokus når det gjelder forebyggende arbeid. Gevinsten er aller størst fra det en legger inn i barnets 1000 første dager, når hjernen er som aller mest plastisk og grunnlaget legges for å få et godt liv med god psykisk helse og gode relasjoner.

– Det er livsviktig. De indre arbeidsmodellene barna danner i disse dagene tar de med seg resten av livet, sier en engasjert Melvold.

Vi skal leve i om lag 30 000 dager, men hvordan de tusen første er legger altså grunnlaget for alle de andre.

Hør mer fra Melvold i videovinduet over.