Inviterer til drive-in kino – Hnytt

Siste:

William Johansen (t.v.), Stine Andersen, Matias Torsheim og Edel Kallevik Nornes er klare for drive-in kino på fredag.
William Johansen (t.v.), Stine Andersen, Matias Torsheim og Edel Kallevik Nornes er klare for drive-in kino på fredag.

Inviterer til drive-in kino

«Fast and furious 8» skal rulle over kinolerretet når elektro-elevene ved Åkrehamn videregående skole arrangerer drive-in kino førstkommende fredag.
 ÅKREHAMN: Ungdomsbedriften Karmøy Drive-in kino skal vise storfilmen «Fast and furious 8» som hadde premiere i påsken. Filmen blir vist på storskjerm på grusbanen ved Åkrahallen.

– Vi håper mange har lyst til å komme og at det blir bra gjennomført. Til nå er det mange som har vist interesse rundt arrangementet, forteller Stine Andersen.

Ungdomsbedriften har vært i møter med Karmøy kino som har vært positive til å samarbeide med elevene. De får blant annet låne lerret av kinoen. Elevene håper nå at folk fyller opp bilene og setter kursen mot grusbanen.

– Det er ikke ofte det blir arrangert noe som dette her, så vi håper jo at folk kjenner sin besøkelsestid. Det skjer ikke så alt for mye her for ungdommer, så vi håper vi kan bidra til å skape litt liv og aktivitet, sier Andersen.

I forkant har elevene jobbet mye med å skaffe sponsorer. De har også måtte sende inn søknad til brannvesenet og politi.

– Det har vært en del å gjøre i forkant av arrangementet, men veldig lærerikt. Vi er veldig glade for de sponsorene vi har fått, for de er vi helt avhengige av, sier Edel Kallevik Nornes.

– Hvorfor falt valget på akkurat denne filmen?

– Det har jo noe med bil å gjøre samtidig som filmene er populære. Vi viser filmen bare en uke etter premieren, så det blir en ny film. Det er kanskje mange som har vært bortreist i påsken, som ikke har hatt mulighet til å se den på kino ennå, forteller hun.

Stor suksess 

Elevene skal også selge diverse godsaker i kiosk. Det vil også bli salg av diverse godsaker i kiosk. – Popcorn, sjokolade og brus hører til når vi skal på kino, sier Edel Kallevik Nornes.

VG1-elevene følger i fotsporene til tidligere elektro-elever som også har rigget til drive-in kino. Nå blir det fjerde gangen dette blir arrangert.

– Det har vært stor suksess med dette tidligere. Det er jo en helt annen opplevelse å gå på drive-in kino enn på vanlig kino. Nå er det to år siden sist vi gjorde dette, så vi gleder oss veldig, forteller lærer ved elektrolinjen Tom Ove Nes.

Å lage drive- in kino er knyttet opp til faget «Data og elektronikksystemer».

– I læreplanen at elevene skal komme opp med en idé som senere skal resultere i et produkt som da kan være for eksempel et arrangement, avslutter han.