Rangert som nummer 15 av 30 nasjoner – Hnytt

Siste:

JUBEL: Heiagjengen gir alt.
JUBEL: Heiagjengen gir alt.
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité

Rangert som nummer 15 av 30 nasjoner

Divisjoneringen i Special Olympics førte i helga til at Karmøy Innebandy ble rangert som nummer 15 av de 30 nasjonene som deltar. Dermed ble de satt opp i en høyere klasse enn de hadde forventet.

Resultater innledende runder: 

Norge – Kypros 5-1

Norge – Argentina 3-1

Norge – Sveits 0-2

Norge – Irland 1-3

Norge – Danmark 0-7

Norge – Gibraltar 2-0

Kamper i klasse 3: 

Norge – Venezuela 1- 6

Norge – Isle of Man 1-13

Norge – Østerrike 1-9

SPECIAL OLYMPICS WORLD WINTER GAMES: Karmøy Innebandy med spillerne fra Solstein hadde antatt at de ville havne i klasse 4. etter de innledende kampene, men ble altså i helga ranket til gruppe 3. etter resultatene i de innledende rundene. 

– Det betyr at vi får tøffere motstand, men synes jo det er flott å bli rangert som nummer 15. Vi har tross alt ikke trent sammen mer enn ett år, sier Jan Olav Sørlie, treneren fra Solstein.

Det norske laget vant tre av de seks kampene i de innledende rundene. Flere av lagene de møtte hadde lang fartstid i innebandy, og det danske laget de møtte lørdag morgen var i praksis et landslag.

Gruppespillet er i gang

Første kamp i klasse 3. ble spilt søndag kveld. Her møtte Karmøy Innebandy Venezuela. Det viste seg å bli en tøff kamp, men de norske spillerne gav dem motstand og keeper Chris Vikene Sandvik reddet igjen brorparten av skuddene. Bjørnar Støylen satte inn et elegant mål for Norge.

– For en innsats, jeg tror ikke jeg har sett dem så gode før, sier en stolt Sørlie.

– De har virkelig utviklet seg, samspillet er bedre og de spiller mer offensivt, samtykker Elling Allendes fra Karmøy Innebandy.

At kampen til slutt endte 6-1 i Venezuelas favør la ingen demper på verken anerkjennelse eller engasjement.

Tøff motstand

Mandag formiddag møtte spillerne fra Solstein Isle of Man i Stadthalle Graz. Her gikk Norge på et sviende nederlag, etter to omganger stod det 13 – 1 på tavla i Isle of Mans favør.

– Dette er ei knalltøff gruppe, konstaterte hovedtrener Jan Olav Sørlie.

– Her er det bare å stå på fram til neste kamp, sa idrettspresident Tom Tvedt, som over imponert over at spillerne fra Solstein hadde kommet så høyt på rankingen etter bare ett års trening.