Hyller Queen for andre gang – Hnytt

Siste:

Nå skal Queen hylles igjen. Her under Rolling Stones-hyllesten i Karmøy kino i fjor.
Nå skal Queen hylles igjen. Her under Rolling Stones-hyllesten i Karmøy kino i fjor.

Hyller Queen for andre gang

Mads Pedersen og gjengen er nok en gang klar for tributekonsert – denne gang i Storhall Karmøy.

VEAVÅGEN: Tributekonsertene har tidligere blitt arrangert i Karmøy kino, men etter suksessen med fjorårets ABBA-kveld i Storhall Karmøy, blir årets tributekonsert lagt til hallen.

– ABBA-showet var et litt annet konsept enn disse tributekonsertene vi har, men det ble veldig vellykket. Det var første gang vi gjorde en stor konsert i hallen i fjor. Det er klart det er andre lydforhold i en hall enn i en kinosal, men vi har veldig kompetente folk med oss på det området. Nå har vi også muligheten til å trekke mer publikum til konserten.


Nytt format 

I år er det det britiske rockebandet «Queen» som skal hylles. Dette er et band de har hyllet før i Karmøy kino.

– Det har vært folk som har ønsket seg andre ting, men sånn er det alltid. Alle har sine favoritter. Det er uansett mange som har ønsket at vi skal gjøre Queen igjen. Vi hadde også lyst å gjøre dette med det nye formatet og teste ut hvordan lokalet fungerer.

– Showet blir likevel ikke helt likt det vi har hatt før. Det er selvfølgelig noen sanger man ikke kommer utenom, men vi skal legge inn litt nye elementer, legger han til.

– Hvilket forhold har du selv til Queen? 

Mads Pedersen (på bildet) og Ole André Westerheim er vokalister under årets tributekonsert.

– Åh, det er et band jeg er veldig glad i! Freddie Mercury er kanskje tidenes beste mannlige vokalist. Bandet har sanger med høy vanskelighetsgrad som krever mye av deg som sanger. Så dette ser jeg på som en utfordring og noe jeg kan strekke meg etter.

– Er det noen spesielle låter du gleder deg til å gjøre?

– Nei, jeg gleder meg til å synge alt. Det er så stor spennvidde fra heftige ballader til mer klassiske rockelåter. Så dette ser jeg veldig frem til.

 

Gode tilbakemeldinger  

Rudolf Fredly er med i år også.

Vokalister er Mads Pedersen og Ole André Westerheim. I bandet sitter Rudolf Fredly, Jon Ørnes, Roald Kaldestad, Kristoffer Tangen og Jan Evald Kleppe.

– Det er første gang jeg jobber sammen med Ole André Westerheim, men det er andre i bandet som spilte sammen med han da han gjorde en Queen-tribute på Stord. Han er en veldig dyktig sanger som har gjort mye Queen tidligere.

Billettsalget er godt i gang, og Pedersen håper på fullt hus.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger tidligere. Vi legger mye sjel i det slik at det skal bli bra. Vi prøver å ikke være en dårlig kopi, men en god hyllest hvor fokuset er på musikken og det å gi publikum en god opplevelse.

– Hvem er publikummet deres?

– Det har vært veldig varierende. Det er alt fra unge mennesker til eldre. Queen er jo et band som har fans i alle aldre og generasjoner, så jeg tror det vil komme en del folk. Jeg tror folk liker dette konseptet. Her får de en parade av hits av et band de har et forhold til samtidig som vi er lokale aktører som står for musikken.