Vil satse på tegning – Hnytt

Siste:

Line Kristin Bjørndal har en stor lidenskap for tegning. Til tross for sin unge alder har hun imponert mange med tegningene sine - spesielt det siste året.

Vil satse på tegning

Line Kristin Bjørndal er bare 13 år gammel, men har allerede rukket å imponere mange med tegneferdighetene sine.
ÅKREHAMN: Interessen for tegning startet tidlig for Line Kristin Bjørndal. Da hun var liten, gikk det mye i elefanter og prinsesser, og etter hvert som hun ble eldre fortsatte hun å tegne dyr. 

– Dyr kommer i mange ulike typer, farger og fasonger. Noen er med pels, og noen er med fjør. Du ser ikke dyr like ofte som du ser mennesker for å si det sånn, så jeg synes det er litt mer fascinerende med dyr, forteller hun.

Hun er for det meste selvlært og har brukt mye tid på å studere bilder og videoer på nettet. Hver gang hun får sjansen til å gripe tak i en blyant, så setter hun seg ned og tegner. 

– Jeg tegner vel egentlig hver dag. Jeg kan bruke alt fra fem minutter til flere timer på en tegning. Det kommer litt an på hvilket humør jeg er i. Jeg har hatt tålmodighet til å sitte i sju timer, forteller hun mens hun er i gang med å tegne en griff – et fabeldyr som blir fremstilt som en krysning mellom en løve og en ørn.

– Jeg er veldig glad i å tegne fantasidyr og ser mye på fantasyfilmer for å få inspirasjon. Drager er jeg for eksempel veldig glad i. 

– Er det noe du ikke er så glad i å tegne?

– Apekatter og folk. Det er så avansert med fingre, og så skal de ha de riktige rynkene i ansiktet, og det synes jeg ikke er så kjekt å lage. 
På veggene på soverommet hennes henger flere av tegningene hennes. Det hun er mest glad i å tegne er dyr.

Tegner eller veterinær

Den siste tiden har hun lagt ut videoer på YouTube hvor hun tar seerne med på hele tegne-prosessen.

– I den ene videoen tegner jeg en bjørn. Det var litt utfordrende, for det var mange detaljer som måtte på plass. Og så var det dette med tålmodighet da, smiler hun.

Til vanlig går hun på Kunst og fantasi ved Karmøy kulturskole. Tegningen ser hun først og fremst på som en fritidsaktivitet med mulighet for å utvikle seg i årene som kommer.
I fremtiden har hun lyst å satse på tegning, men har også en liten drøm om å bli veterinær. – Jeg er så glad i dyr, sier hun.


– Jeg tenker jo at det hadde vært kjekt å satse på tegning, men jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå. Jeg ønsker først og fremst at flere skal få se det jeg lager. Det hadde vært kjekt å få selge malerier i fremtiden. 

– Men jeg har også tenkt mye på å bli veterinær, for jeg elsker dyr, men hvis det kan bli noe med tegningen, så får vi bare se, legger hun til.

– Hva sier folk om tegningene dine?

– De sier det er knallbra. Jeg har merket at det siste året så har jeg fått flere tilbakemeldinger. Det går mye i «wow», «utrolig» og «fantastisk».