– Vi fikk litt juling i dag – Hnytt

Siste:

NORGE-DANMARK:  Ivan strekker ut fem sekunder før start.
NORGE-DANMARK: Ivan strekker ut fem sekunder før start.
Karen Hesseberg

– Vi fikk litt juling i dag

Karmøy Innebandy med spillerne fra Solstein møtte et sterkt landslag fra Danmark lørdag morgen.

SPECIAL OLYMPICS WORLD WINTER GAMES: De norske spillerne gikk på banen med ryggen rak etter to strake seire og to anstendige tap fredag, men likevel med vissheten om at Danmark ville gi dem motstand så det holdt. Og ikke mange sekundene etter satte det danske laget inn sitt første mål. Keeper Chris Vikene Sandvik ble likevel Norges beste spiller på banen.

– Chris gjorde en kjempejobb, sier trener Jan Olav Sørlie.

Kampen foregikk nemlig nesten utelukkende på Norges banehalvdel.

– Men keeper reddet de fleste skuddene.

Kampen endte 7-0 i Danmarks favør, noe Karmøy Innebandy er, om ikke fornøyd, så i alle fall ikke misfornøyd med. For i motsetning til Sverige og Norge som sender klubblag til vinterlekene, har Danmark plukket de beste spillerne fra hele landet.

– Dette er i praksis landslaget, som består av spillere med lang fartstid, sier Sørlie.

– Vi fikk litt juling på banen, sier Lars Petter Ånensen, som etter en kort debrief er  klar for neste kamp.

– Vi er jo her for å ha det gøy. Og det har vi, sier lagets alltid smilende kaptein.

Nå i helga foregår divisjoneringen mellom de 30 ulike lagene. Etter gårsdagens seire var det dermed ikke tilfeldig at Karmøy Innebandy møtte Danmark i dag, som sammen med Finland og Tsjekkia er ranket helt i toppen.

– Det er jo det som er meningen, at alle kan delta i Special Olympics uansett nivå, sier Ann Katrin Eriksson, prosjektleder i Norges Bandyforbund.

Spillerne ved godt mot

Spillerne har nå en pause før neste kamp mot Gibraltar klokka 10.45. Noen av dem sliter med skader etter gårsdagens fire kamper, som varer åtte intense minutter hver med fire spillere fra hver nasjon på banen.

Fredagens to første kamper endte med klar seier til Norge. I kampen mot Kypros scoret Karmøy Innebandy allerede etter 10 sekunder, og kunne gå av banen med 5-1 på tavla. En time senere gjentok de suksessen mot Argentina. Her kunne dommeren notere seg 3-1 til Norge.

Fredag ettermiddag møtte de Sveits og tapte 2-0.

– Vi fikk en tøff start, men innsatsen var upåklagelig og buret ble holdt tett de siste seks minuttene, sier en fornøyd medtrener Ole Egil Flotve.

I siste kamp mot Irland gikk det norske laget på nok et smell, men Amalie Stava, leverte kampens beste mål like før dommeren blåste av.

– Kanonmål av Amalie, fastslår Flotve.

Lørdag sitte Amalie på benken med noe smerter i ryggen, men håper  å være tilbake på banen i neste kamp.

– Ja, jeg satser på å være tilbake snart. I mellomtiden gir jeg alt i heiagjengen.