– Omkjøringsveien er ikke bærekraftig – Hnytt

Siste:

– Omkjøringsveien er ikke bærekraftig

I helgen reiser ungdomskandidat Fredrik Tønnesen til SVs landsmøte på Gardermoen. Lokalt er omkjøringsveien på Åkra blant de sakene han mener er aller viktigst å jobbe mot.

POLITIKK: Dersom Solfrid Lerbrekk blir valgt inn på Stortinget for Rogaland til høsten, kan åkrabuen ende opp som vararepresentant på Tinget i en alder av 17 år.

I helgen får han muligheten til å markere seg ytterligere under SV sitt landsmøte som går av stabelen på Gardermoen. Der skal han blant annet holde innlegg om EØS-avtalen, som han mener er en dårlig løsning for Norge.

– EU-motstand er en av mine kjernesaker. Det er viktig for meg at Norge prøver å få en bedre og mer rettferdig handelsavtale med EU, sier Tønnesen.

Lokalt er han opptatt av å gi ungdommer på Karmøy et bredere kulturtilbud. Han er også sterkt kritisk til den den planlagte omkjøringsveien på Åkra.

– Dette er en vei som kommer til å ødelegge store deler av den gode matjorda vi har på Karmøy, kun for å presse mest mulig bil gjennom Åkra, sier Tønnesen.

Se videointervju i vinduet øverst og les portrett i onsdagens papirutgave av Karmøynytt.