– Kunnskapsløst å sammenligne islam med nazisme – Hnytt

Siste:

– Kunnskapsløst å sammenligne islam med nazisme

17:30-panelet diskuterer høyrepopulismens fremmarsj i Europa.

17:30: Frihetspartiet til Geert Wilders lå lenge an til å vinne valget i Nederland – men har i det sista mistet en del oppslutning. Det er uansett knyttet stor spenning rundt situasjonen.  Wilders har blitt sammenlignet med Donald Trump og har fått mye oppmerksomhet rundt sin kritikk mot islam.

– Det er skummelt å se at høyrepopulistiske krefter får så stor oppslutning. Noen av årsakene kan kanskje være at vi får nyhetene så tett på oss, og frykten for det ukjente, mener Bjørn Gerry Viksund.

Camilla Klovning Strømø kan forstå at folk er kritiske til innvandring, men mener Wilders går for langt i sin kritikk mot islam.

– Han viser rasistiske toner og det blir for ekstremt. Heldigvis tror jeg dette bare er en trend vi ser, og ingen trender varer for evig, sier hun.

Alf Aronsen mener frykten for muslimsk innvandring ofte skyldes mangel på kunnskap.

– Det er skremmende når Geert Wilders går så langt at han vil forby islam. Man kan ikke forby en religion. Han viser også kunnskapsløshet når han sammenligner islam med nazisme. Det blir spennende å se om en slik type retorikk får rotfeste i Europa, for da tror jeg vi kan se en stygg norsk valgkamp også, sier Alf Aronsen.