– Nå kan jeg endelig se meg naken i speilet – Hnytt

Siste:

– Nå kan jeg endelig se meg naken i speilet

Miriam (18) snakker ut om tiden etter kjønnsoperasjonen.

17:30: I kveld får vi se Miriam Østrem i sesong to av ‹‹Født i feil kropp›› på TV2. 18-åringen fra Vormedal ble født i en guttekropp, men har hele tiden følt seg som ei jente. I dokumentarserien følger vi Miriam gjennom en tøff periode av livet der hun sliter med depresjon og selvmordstanker. Siden den gang har my skjedd. I sommer la hun ut på sin livs viktigste reise for å ta vaginaoperasjon i USA.

– Jeg var i lykkerus da jeg våknet etter operasjonen. Det er ingen tvil om at det har vært bra for meg. Når det er sagt, er det ikke slik at en operasjon løser alt. Jeg har fremdeles problemer jeg må bearbeide, men jeg har det generelt mye bedre nå, forteller Miriam.

Var redd for at folk syntes hun var ekkel

Hun er lettet over å endelig kunne føle seg som den jenta hun er. Selv om hun har møtt stor aksept i samfunnet, har hun i tiden før operasjonen slitt med et svært lavt selvbilde.

– Jeg hadde en konstant tanke om at folk syntes jeg var ekkel. De årene jeg hadde en guttekropp, hang jeg opp et håndkle foran speilet hver eneste gang jeg dusjet. Jeg hatet kroppen min. Nå kan jeg endelig se meg naken i speilet og tenke at jeg ser bra ut, sier 18-åringen.

Se hele intervjuet med Miriam i vinduet over