Latter og poesi i salongen – Hnytt

Siste:

Arkivfoto

Latter og poesi i salongen

Litterær salong er tilbake. I løpet av våren blir det både en poetisk helaften i salongen pluss en kveld på jakt etter latteren i litteraturen.

KULTUR: Sabbatsåret til Siri Kvamme endte med boka «Verden leker gjemsel» og påfølgende gode kritikker. Nå er hun klar med litterær salong igjen.

– Ja, nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen, sier Kvamme, som synes det er stas å få flere forfattere til byen om det bare blir for en kveld.

Litterær Salong har fått støtte fra Fritt Ord, Haugesund Kommune og Forfattersentrum.

– Vi venter fremdeles på svar fra Kulturrådet, men satser på at det også går bra. Så da kjører vi i gang med to salonger i vår og to eller tre til høsten og fortsetter det gode samarbeidet med Haugesund folkebibliotek, sier Kvamme.

Poesisalong

I vår blir det for første gang poesisalong med samtidspoetene Ruth Lillegraven og Sandra Lillebø.

– Det er veldig hyggelig å løfte frem poesien, synes Kvamme.

Lillegraven har fornyet samtidspoesien med sine fortellende dikt. Hun har et historisk perspektiv i sin diktning og drar opp de store linjene, samtidig som hun får frem poesien i et levd liv. Lillebøs andre diktsamling, «Alt skal skinne og blø», består av dikt som gjennomlyser en barndom, et parforhold og et hverdagsliv.

– Dette er dikt vi kan kjenne oss igjen i, sier Kvamme.

Latter i litteraturen

27. april kommer Erlend Loe og Nina Lykke for å snakke om litteraturen i familien og latteren i litteraturen.

Erlend Loe har skrevet tre romaner om Doppler. En ellevill, absurd og morsom romantrilogi av en forfatter som ikke nekter seg noe i en litteratur som også byr på alvorlige undertoner og kritikk av det moderne forbrukersamfunnet.

– Det kan være langt mellom latteren i litteraturen, så dette gleder jeg meg til, smiler Kvamme.

Nina Lykke har hatt stor suksess med sin siste roman, «Nei og atter nei», som er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne, og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.