Disse 7. klassingene underviser i koding – Hnytt

Siste:

Disse 7. klassingene underviser i koding

Moderne teknologi har blitt del av den nye hverdagen på Eide skole i Kopervik. Koding, drone-flyvning og robotprogrammering skal ruste elevene for fremtidens yrker.

UTDANNING: Klasse 7b på Eide tar andre virkemidler i bruk enn bare vanlige skolebøker. Som del av kommunens satsing på iPad i skolen har nemlig elevene fått bryne seg på droner, legoroboter og koding.

– De har et oppgavehefte der de får oppdrag som å kjøre opp geometriske figurer og måle og regne hastigheten. De skal også tippe – skrive hypoteser på hvor fort roboten kjører. De får ikke en oppskrift, de må prøve seg frem. De mestrer det på en god måte: Måler opp, regner ut, tester, sier Trond Lindefjeld, IKT-ansvarlig på skolen.