– Menn med skjegg har slått ring rundt hverandre – Hnytt

Siste:

– Menn med skjegg har slått ring rundt hverandre

Skjegg har ikke bare blitt stuerent – det har blitt stilig og trendy. Vi tok et dypdykk i kulturen som har oppstått rundt ansiktshåret.

HELG: – Skjegg har alltid tatt av. Det har alltid vært «på». Men bølgen vi har sett nå begynte i 2014. Da ble skjegg en viktig del av motebildet, og etter det har det aldri helt forsvunnet, sier Runar Gundersen.

Han selger gjennom konseptet Graabein Skjegg hjemmelagde oljer, balsamer og kammer for pleie av ansiktspryden som besittes av stadig flere haugalendinger.

Mye av grunnen til at dette ikke bare har blitt stuerent – men også stilig – er sosiale medier. Det var her det begynte for Gundersen, og det er her skjegget som uttrykk viser mest igjen.

– Menn med skjegg har slått ring rundt hverandre. Vi slår oss selv på ryggen og forteller hverandre at vi ser bra ut. Vi slår oss selv på ryggen og får stolthet og selvtillit rundt det. Alle vet at ingenting er mer sexy enn selvtillit. Når du får den sosiale biten rundt Instagram og Facebook – masse oppmerksomhet, masse likes på Instagram – det er klart det er viktig, sier Gundersen.

Intervju med Gundersen – samt hvordan skjegget har blitt næringsliv og en antropologs tanker om fenomenet – kan du se i videovinduet over.

Les mer i denne reportasjen fra ukens Karmøynytt.