Zekiye kjemper om kongepokalen – Hnytt

Siste:

Zekiye kjemper om kongepokalen

– De tøffe valgene jeg har tatt, har ført meg dit jeg er i dag, og det er denne kunnskapen som fører meg videre, forteller vektløfter Zekiye Nyland.

TYSVÆR: Forberedelsene er i full gang til NM i vektløfting som går av stabelen i Haugesund til helga. Og blant favorittene er tysværjenta og regjerende norgesmester Zekiye Nyland.

– Målet mitt er jo selvfølgelig alltid å slå mine personlige rekorder. Hvis jeg klarer det, blir jeg EM-kvalifisert. Men dette er også en kamp om kongepokalen – hvor de beste jentene i landet slåss om den, forteller Nyland.

– Ekstremt små marginer på å gjøre feil

NM er det største nasjonale stevnet i løpet av sesongen og har over 150 deltakere. Det betyr tunge løft også utenfor arenaen.

– For oss er dette det største vi har gjort noensinne. Det blir et maraton og lange dager for oss arrangører, men det blir mye god løfting, sier en spent arrangør fra Tysvær Vektløfterklubb, Dag Rønnevik.

Og når målsettingen er kongepokalen, er terping av detaljer avgjørende for Zekiye Nyland.

– Det som må til er at jeg må ha fokus, overskudd og jeg må ha hodet med meg. Det er ekstremt små marginer på å gjøre feil. En liten tvist der fra meg i en aller annen arm, så er løpet kjørt. Så det blir spennende å se, forteller Zekiye.