– Vi har et ekstremt fokus på dette – Hnytt

Siste:

– Vi har et ekstremt fokus på dette

Rådmann Sigurd Eikje kunne mandag legge fram det beste regnskapet for Karmøy kommune noensinne. Han er glad for at de grepene som er gjort nå begynner å bære frukter.

ØKONOMI: I forrige uke kunne Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn og rådmann Ole Bernt Torbjørnsen smile bredt etter å ha lagt fram et resultat som gjør at Haugesund nå er på vei ut av Robek-lista.

I dag var smilet minst like bredt hos Karmøy-rådmann Sigurd Eikje som gratulerte alle kommunens ansatte med dagen. Med et samlet driftresultat på 139,6 millioner i 2016 kroner kunne han konstatere at dette er tidenes beste regnskap for kommunen.

Rådmannen er særlig glad for at det mangeårige overforbruket i helse- og omsorgssektoren nå er på vei ned.

– For mange er det den aller største lettelsen. At de grep som er iverksatt begynner å bære frukter, og at vi begynner å få bra kontroll på dette.

Eikje sier at det er summen av en rekke ulike tiltak samt en økning i nasjonal skatteinngang som har bidratt til det positive resultatet.

– Ellers går det på budsjettdisiplin, og at vi har et ekstremt fokus på dette. Det er ikke ett enkelttiltak som har virket, men mange tiltak sammen, sier rådmannen.

Les også: La fram tidenes beste Karmøy-regnskap

Se hele videoinnslaget i vinduet øverst.