– Jeg vil hjelpe folk med å endre livsstil – Hnytt

Siste:

– Jeg vil hjelpe folk med å endre livsstil

Ragnhild Rasmussen Junge (44) satser nå på blogg om ernæring.

KOSTHOLD: Etter å ha jobbet mange år i klesbransjen, bestemte hun seg for å skifte karriere. Nå ønsker Ragnhild Rasmussen Junge å hjelpe folk med å endre livsstil.

– Jeg lover å hjelpe folk ned i vekt – hvis de gjør som jeg sier, smiler hun.

Junge har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi og har nylig lansert  blogg om emnet.

– Jeg har lyst at folk skal vite at det er utrolig mye sunn mat som ikke er vanskelig å lage selv, og at det finnes gode alternativer til alle disse Toro-posene, sier hun.

– Det vanskeligste er å holde vekten

Over halvparten av nordmenn er overvektige, viser tall fra Norsk Helseinformatikk. Likevel er det å spise sunt i vinden som aldri før. Flere kaster seg på trender som supermat, juicekurer og lavkarbodietter. Men Ragnhild sverger til det hun kaller for et helt vanlig, sunt kosthold.

– Det holder lenge. Mange klarer helft fint å gå ned i vekt, men det må en livsstilsendring med et sunnere kosthold og mosjon til for å holde vekten.

Junge jobber på klinikken GPS Helse på Raglamyr der hun setter sammen skreddersydde kostholdsplaner til sine klienter. Og dersom kundene vegrer seg litt for å ta turen bort, går hun like gjerne på hjemmebesøk til dem.

– Jeg ser at enkelte synes det er litt skummelt å ta turen bort – de skal jo blottlegge seg og fortelle hva de spiser. Derfor har jeg en drøm om få møte folk på hjemmebane, forteller hun.

Se hele intervjuet med Ragnhild Rasmussen Junge over