Kan ikke sykle til jobben ennå – Hnytt

Siste:

Kan ikke sykle til jobben ennå

Lorna Mannes Dyrkolbotn må innrømme at det enda er noen måneder igjen før hun som ny prosjektleder for "Sykkelbyen Haugesund-Karmøy" selv kan sette seg på sykkelsetet til og fra jobb. Hun sliter med en skade i hånda etter en kollisjon på sykkel, sikkerhet blir en av prioriteringene hun vil jobbe for på vegne av syklistene framover.

HAUGESUND: Hun har knapt rukket å sette seg ned på kontorstolen i tredje etasje på servicesenteret i sentrum. Alt er pakket i esker og første dag på jobben går med på å blir kjent med folk på bygget og orientere seg.

Men Lorna Mannes Dyrkolbotn har store ambisjoner rundt det å få flere til å velge sykkelen som foretrukket transportmiddel framover.

-Jeg er jo veldig glad i å sykle selv, så er jeg også veldig opptatt av miljø og folkehelse aspektet sier hun.

Skal doble antall syklister

«Sykkelbyen Haugesund – Karmøy» er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Rogaland fylkeskommune, Haugesund kommune og Karmøy kommune. Disse skrev 13. desember 2012 under på sykkelbyavtalen som gjelder for Haugesund og fastlands-Karmøy.

Målesettingen med prosjektet er å øke sykkelbruken på kort sikt gjennom å gjøre det trygt, effektivt og attraktivt for alle å sykle. Det er et mål at reiser skal overføres fra bil til sykkel og at sykkelandelen skal dobles.