Siste:

Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto
Arkivfoto: Scanpix

De syriske brødrene dømt til fire år og tre måneder fengsel

Alle de tre brødrene dømmes til fengsel for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

HAUGESUND: Det var i begynnelsen av sommeren 2016 at tre menn på 20, 21 og 25 år ble siktet for overgrep mot to 13 år gamle jenter. Brødrene er alle syriske statsborgere og kom til Norge som flyktninger. Eldstemann er gift i Syria og har tre små barn under fire år.

Overgrepene skal ha skjedd i en leilighet i Haugesund i fjor sommer etter at mennene kom i kontakt med jentene gjennom sosiale medier.

Alle de tre brødrene dømmes nå av Haugaland tingrett til fengsel fire år og tre måneder for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

Dømt til å betale 100 000 kroner i erstatning hver

I tillegg dømmes alle til å betale erstatning på 100 000 kroner hver til den ene jenta. Årsaken til dette er at retten ser en betydelig risiko for at hun kan bli påført senskade som følge hendelsene. Hun skal ha blitt utsatt for tre samleier etter hverandre. Aktor og statsadvokat Marte Benedicte Engesli Lysaker mener dommen er i tråd med den offentlige påtalemyndighet.

–  I stor grad har det blitt lagt til grunn det som var påtalemyndighetenes syn på saken, og det mener vi er riktig, sier hun til Hnytt.