Ble overfalt og slått ned på åpen gate – Hnytt

Siste:

ÅSTEDET: Det var utenfor NAV sine kontoret i Hovedgaten i Kopervik sentrum at mannen av utenlandsk opprinnelse ble overfalt natt til 1. nyttårsdag. Foto: Paul André Sommerfeldt.
ÅSTEDET: Det var utenfor NAV sine kontoret i Hovedgaten i Kopervik sentrum at mannen av utenlandsk opprinnelse ble overfalt natt til 1. nyttårsdag. Foto: Paul André Sommerfeldt.

Ble overfalt og slått ned på åpen gate

Uten forvarsel ble en mann av utenlandsk opprinnelse overfalt og banket opp av tre ukjente gjerningsmenn i Kopervik sentrum natt til første nyttårsdag.

KOPERVIK: Det var etter å ha vært på en nyttårstilstelning på Håvik at mannen skulle gå hjem til sin egen bopæl i Kopervik sentrum, etter å ha fått skyss av noen kompiser. Like utenfor kontorene til NAV vis á vis byparken blir han uten forvarsel overfalt av tre mannspersoner som går til voldelig angrep på mannen.

Slått og sparket

Gjerningspersonene slår og sparker mens det hagler skjellsord som «jævla neger», ifølge den fornærmede.

Han ønsker ikke å bli identifisert av hensyn til egen sikkerhet, men står fram med historien i håp om at gjerningspersonene skal melde seg for politiet.

– Mennene var store og gav meg ingen sjanse til å forsvare meg. Etter det som skjedde har jeg blitt redd, og jeg har ikke gått ut på halvannen uke, forteller offeret til Karmøynytt. 

Ringte ambulanse

Mannen besvimer av skadene, men en bekjent som tilfeldigvis befinner seg i nærheten får varslet ambulansen. Den kommer til stedet etter vel en halvtime, og offeret fraktes til legevakten. Deretter blir han brakt videre til Haugesund sykehus for undersøkelser.

Episoden ble anmeldt til politiet, og mannen har vært inne til avhør. Det gikk imidlertid fire timer før han ble oppsøkt av en politipatrulje på sin bopæl, ettersom det ikke var noen ledige patruljer i området da overfallet skjedde.

Bekrefter hendelsen

Politioverbetjent Frode Klausen ved Karmøy lennsmannskontor bekrefter at politiet har mottatt anmeldelse fra mannen, og at opplysningene som har kommet fram kan verifiseres. Saken etterforskes nå som en alvorlig voldshendelse uten gjerningsmann. 

– Mannen har vært til avhør, og han har gitt oss en del beskrivelser. Vi har noen konkrete ting vi jobber med, men det er ikke pågrepet noen gjerningspersoner, opplyser Klausen.

Synlige skader

Den fornærmede kom fra hendelsen uten alvorlige skader, men fikk problemer med en tann og har synlige skrubbsår både i ansiktet og på deler av foten. Han fryktet også at en pekefinger var brukket, men legene kunne heldigvis konstatere at det ikke var snakk om et brudd. Først mandag denne uken var han tilbake på skolen som normalt.

Engster seg

Offeret har ikke for vane å befinne seg utendørs på sene nattetimer, men dette var et sjeldent unntak i forbindelse med nyttårsfesten han hadde vært på. Han er fortvilet over at den hyggelige nyttårsfeiringen skulle ende på denne måten.

– Denne ene gangen jeg gikk ut for å kose meg, så skjer dette, sier han frustrert.

I etterkant har han blitt engstelig for å bevege seg utendørs, og har blant annet fått venner til å handle for seg.

Etterlyser vitner

Politiet prioriterer voldssaker høyt, og ønsker nå å komme i kontakt med vitner eller andre som kan sitte på opplysninger.

– Vi ønsker informasjon og vitner til slike hendelser, sier politioverbetjenten.

Mannen som ble overfalt krysser fingrene for at politiet klarer å finner tilbake til personene som gjennomførte ugjerningen.

– Jeg håper de snart blir tatt, avslutter han.