– Bratt, men kjekk læringskurve – Hnytt

Siste:

LÆREKURVE: Lærekurven har vært bratt for daglig leder Ånen Torvestad i Storhall Karmøy.
LÆREKURVE: Lærekurven har vært bratt for daglig leder Ånen Torvestad i Storhall Karmøy.
Jarl Vidar Meling — Bilde 1 av 4
HØY AKTIVITET: 18 lag deltok i fotballturneringen i Storhall Karmøy i helga
HØY AKTIVITET: 18 lag deltok i fotballturneringen i Storhall Karmøy i helga
Jarl Vidar Meling — Bilde 2 av 4
TRANGT: Det ble trangt om plassen i spisesonen under helgens fotballturnering.
TRANGT: Det ble trangt om plassen i spisesonen under helgens fotballturnering.
Jarl Vidar Meling — Bilde 3 av 4
NYTT GULV: Storhall Karmøy har gått til innkjøp at et nytt gulv som de kan legge over kunstgresset.
NYTT GULV: Storhall Karmøy har gått til innkjøp at et nytt gulv som de kan legge over kunstgresset.
Jarl Vidar Meling — Bilde 4 av 4

– Bratt, men kjekk læringskurve

Slik oppsummerer daglig leder, Ånen Torvestad i Storhall Karmøy det første hele driftsåret. 

STORHALL KARMØY: Da Storhall Karmøy ble åpnet med brask og bram den 9. desember i 2015 var drømmen blitt til virkelighet for daglig leder Ånen Torvestad. Sammen med flere hundre frivillige og opp mot 10 000 dugnadstimer hadde de klart å bygge distriktets første fullskala fotballhall.

– Hallen er blitt akkurat det vi håpet på. Den har blitt et samlingspunkt ikke bare for bygda, men for hele Haugalandet. Dette er blitt regionens storstue, sier Torvestad.

Storhall Karmøy er en av to fotballhaller i Rogaland med internasjonale mål og har i dag regionsstatus for fotball. I tillegg inneholder den blant annet  én fullskala idrettshall, to squashbaner, treningssenter og et lite bibliotek. Siden oppstarten i desember 2015 har pila og aktiviteten kun pekt i en retning, nemlig oppover.

– Vi har lagt bak oss et godt år på drift. Vi har vært inne i en læreprosess og kurven har vært bratt. Ting begynner imidlertid å falle på plass, og vi føler vi er kommet i flytsonen, sier Torvestad.

Allsidighet en styrke

Han peker blant annet på at de allerede har flere bruksavtaler for 2017 på plass. Danielsen ungdomsskole har vært med fra begynnelsen av. Forrige uke skrev Storhall Karmøy avtale med Espiragruppen, og så sent som i begynnelsen av denne uken landet de nok en avtale da de inngikk samarbeid med FK Haugesund. Avtalen innebærer at alle klubbens lag vil benytte seg av hallen i løpet av sesongen. Torvestad peker på at det nettopp er den allsidig aktivitet gjennom hele året som skal sikre driften av hallen.

– Allsidigheten vi har er en unik styrke. Hallen har en tydelig familieprofil, men vi har aktiviteter for alle aldre og de fleste idretter som for eksempel håndball, klatring og innebandy. Vi er imidlertid alltid på jakt etter den rette miksen av aktiviteter slik at vi har flere ben å stå på. Det er et gedigent puslespill for å få de forskjellige aktivitetene til å passe inn i hallen til de rette tidspunktene, men vi forsøker så godt vi kan å tilpasse oss, sier Torvestad.

Noen som får nyte godt av hallen er de mange fotballagene på Haugalandet. Da Karmøynytt besøkte hallen den første helga i januar bugnet det av liv ettersom SK Vedavågen arrangerte fotballturnering.

– Vi har 18 lag som deltar denne gangen. Uten hallen ville det vært umulig å arrangere denne turneringen den første helgen i januar. Hallen gir oss store muligheter, og det er veldig kjekt at vi kan tilby dette også midtvinters, sier turneringsleder Karl Inge Tjoland.

Røde tall

Selv om aktiviteten har vært stigende gjennom hele det første driftsåret viser det imidlertid ikke like godt igjen i regnskapsbøkene. Regnskapet for 2016 er enda ikke klart, men trolig blir det underskudd på driften. Torvestad lar seg imidlertid ikke stresse av de røde tallen og tror på et solid driftsår i 2017.

–  Det er først når man begynner å ta ting skikkelig i bruk at man ser hva man mangler. Derfor har det også vært noe høyere kostnadsnivå i driftsåret for 2016, rett og slett fordi vi har måtte anskaffe ting vi ikke hadde lagt inn i prosjektkostnadene. Jeg er imidlertid veldig optimistisk for 2017 og tror vi kommer til å få et godt år, sier Torvestad.

Har kjøpt hallgulv

Blant annet håper Torvestad at et nytt konferanselokale med plass til i underkant av 200 personer skal stå klart i løpet av året. Også selve fotballhallen håper de å bruke til annet enn fotball. Kunstgressbanene har et flateareal på tett oppunder 8000 kvadratmeter. Det er et areal som Torvestad ser et stort potensial i, også utover fotballen. Derfor har de nå gått til innkjøp at et fast dekke som kan legges over kunstgresset i hallen.

– Det tar oss mellom 6-8 timer å få dekket til hele gulvet. Da vil hallen kunne brukes til alt fra store konferanser og messer til større konserter, sier Torvestad.