Siste:

Sveio skule. Foto: Arkiv
Sveio skule. Foto: Arkiv

Bombetrussel mot Sveio skule tirsdag

Natt til onsdag måtte politiet gjennomsøke Sveio skule etter at en ansatt ble oppringt med det hun oppfattet som en tydelig bombetrussel.

SVEIO: Ordlyden i trusselen vil ikke kommunen kommentere, men den inneholdt en klar henvisning til hendelsen på Åkra mandag formiddag. Politiet har gjennomsøkt skolen, og har ikke funnet noe mistenksomt. Skolen opererer i dag som vanlig uten mer dramatikk.

– Politiet er nødt til å ta alle slike trusler på alvor. Derfor er det et stort og ressurskrevende apparat som settes i sving, og som svekker beredskapen i forhold til andre oppgaver, sier Sveio-lensmann Kåre Ravn Ottesen til Haugesunds Avis som først omtalte saken.

– Politiet er kontaktet, og de har gjort en god jobb med uteområdene. Det har ikke vært mer dramatikk enn det, sier varaordfører i Sveio, Ruth Eriksen, til Hnytt.

De ansatte ved skolen tar hendelsen med stor ro, og alle foreldre er informert om hendelsen. Eriksen betegner stemningen på skolen som grei.

– Elevene spør når de spør, da tar vi det derifra. Vi har sagt at vi ikke kommer til å ha noen samling for elevene da vi ikke vil skremme dem unødvendig, sier Eriksen.