Siste:

Høg vannstand på Indre kai i Haugesund. arkivfoto
Høg vannstand på Indre kai i Haugesund. arkivfoto

Springflo i lavlandet, dårlig vær på fjellet

For de som bor helt ved kysten, kan det være lurt å ta sine forholdsregler torsdag.

OBSVARSEL: Torsdag kan flere Haugalendinger risikere å bli våte på bena i sin egen stue. I alle fall hvis de bor helt i vannkanten. Da varsler meteorologene ekstra høy vannstand og springflo. I følge yr.no vil vannstanden ligge mellom 60-75 cm over verdiene gitt i tidevannstabellen. Så høy vannstand opptrer kun hvert 10. – 20. år.

Skal du over fjellet kan det også være verdt å ta hensyn. Fra onsdag formiddag vil vindstyrken stige. Utover ettermiddagen kan vinden komme opp i mellom 25-30 m/s i styrke i lavlandet og føre til svært vanskelige kjøreforhold i fjellet. Fra torsdag morgen vil vinden trolig løye.