Siste:

Filmfestivalsjef Tonje Hardesen. Foto: Arkiv.
Filmfestivalsjef Tonje Hardesen. Foto: Arkiv.

Millionkutt for filmfestivalen

Den norske filmfestivalen fikk i dag beskjed om at den statlige festivalstøtten fra filminstitutt kuttes med én million kroner.

KULTUR: Filminstituttet har gitt festivalen omstillingsmidler på 500 000 kroner, men disse midlene vil ikke kunne påregnes i 2018 når pengene kuttes.

– Filmmeldingen lovet en satsing på filmformidling, og da opplever vi det som uforståelig at Den norske filmfestivalen som er helt unik i Norge får et kutt i driftstøtten, sier festivaldirektør Tonje Hardersen i en pressemelding.

Styreleder Guttorm Petterson mener det er merkelig at festivalen med sitt nasjonale og internasjonale ansvar for spillefilm ikke sikres økonomisk stabilitet og trygghet slik som Den norske kortfilmfestivalen i Grimstad som har øremerking i statsbudsjettet.

– Det er ingen andre festivaler i Norge som er i nærheten av å samle så mange internasjonale deltakere, sette norsk film på agendaen eller ha så direkte betydning for eksporten av norsk film i utlandet som filmfestivalen i Haugesund, sier Petterson.