Høgskulen på Vestlandet er åpnet – Hnytt

Siste:

Høgskulen på Vestlandet er åpnet

– Med større og sterkere fagmiljøer får vi forhåpentligvis mye høyere kvalitet på utdanningene våre, sier leder Kristine Krokli i Studentparlamentet.

UTDANNING: Tirsdag formiddag ble den nye Høgskulen på Vestlandet offisielt åpnet, med direkte videooverføring mellom avdelingene i Haugesund, Bergen og Sogndal.

Les også: Den nye høyskolen får 39 millioner

– Dere som er studenter i dag, skal ta over samfunnet i morgen. Å lede institusjonen dere har valgt er et stort privilegium, sa rektor Berit Rokne på link fra Sogndal.

Hun understreket viktigheten av utdanning på bachelor-nivå, samtidig som hun ytret et ønske om at flere velger master-utdanninger. Hun la heller ikke skjul på målet om etter hvert å bli et universitet.

– Forhåpentligvis om ikke altfor lenge, la kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) senere til.

Prorektor for nærregionen Stord/Haugesund, Liv Reidun Grimstvedt, uttrykker stor entusiasme over endelig å være i gang med prosjektet, samt for millionene som tikket inn under statsminister Erna Solberg (H) sitt innlegg.

Hun kunne nemlig meddele at regjeringen bevilger 39 millioner kroner til det videre arbeidet med sammenslåing.

– Det var overraskende mye. Det synes jeg er utrolig bra at de gjør, for det er langt fra Haugesund i sør til Førde i nord, sier hun.

Hele innslaget ser du over.