Historisk høy gasseksport for Gassco – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Gassco

Historisk høy gasseksport for Gassco

Aldri før har det vært levert mer gass til Europa. I 2016 ble det transportert 108,56 milliarder standard kubikkmeter gass (sm3) fra norsk sokkel.

EKSPORT: Norsk gass blir stadig mer populært i Europa. det viser eksporttallene fra operatørselskapet Gassco på Karmøy. I 2016 ble det eksportert nærmere 110 milliarder kubikkmeter gass.

Til sammenligning var eksporten i 2015 108,44 milliarder standard kubikkmeter gass.

– Eksportrekorden viser at Europa etterspør norsk gass som aldri før. Det er også gledelig at vi evner å sette ny rekord i et år med omfattende vedlikeholdsarbeid, sier Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco i en pressemelding.

Også leveransene av flytende våtgass (NGL) og kondensat fra prosessanleggene på Kårstø og Kollsnes for 2016 har økt til totalt 10 millioner tonn. Til sammenligning ble det i 2015 levert 9,6 millioner tonn våtgass og kondensat.

– For Gassco som operatør, er det en målsetting å drive det integrerte transportsystemet for norsk gass med høyest mulig regularitet slik at kundene i Europa har trygge og pålitelige gassleveranser, sier Leversund.