Blir snøballen stor nok for Loyd? – Hnytt

Siste:

NÅ ELLER ALDRI: Nå realiserer Loyd Arve Nornes en mangeårig drøm: å stå på egne bein som oppfinner og forretningsmann.
NÅ ELLER ALDRI: Nå realiserer Loyd Arve Nornes en mangeårig drøm: å stå på egne bein som oppfinner og forretningsmann.
Terje Emil Johannesen

Blir snøballen stor nok for Loyd?

Loyd Arve Nornes i Skudeneshavn håper på at snøballen blir stor nok til at den begynner å rulle. Den energiske oppfinneren har kastet loss fra livet som styrt og kontrollert ansatt for å stå på egne bein.

NYTT NÆRINGSLIV: For kort tid siden ble stroppesnurreren DrumRoll lagt ut på prøvesalg hos OBS Bygg i Haugesund i to versjoner. Den er et hjelpemiddel for alle dem som bruker stropper for å holde last på plass i hengeren, biltaket eller lasteplanet. Når jobben er gjort, er det de færreste av oss som gjør jobben med å rulle dem sammen, klar for nye oppdrag. De blir liggende i en haug i garasjen eller i bagasjerommet, tar mye plass og du må også bruke tid for å løse opp i floker når det er mange av dem sammenfiltret.

Mange i bruk

Nornes tilbyr deg et billig og praktisk hjelpemiddel: en stroppesnurrer som på få sekunder klargjør stroppene for ny bruk og som understøtter alle dem som vil ha orden og system i verktøybua si, amatør som proff. I bunn for satsingen ligger en omfattende markedsanalyse. Millioner av stropper er i bruk i ulike størrelser hos privatfolk, håndverkere, bønder og transportører av ymse slag. Det er registrert 1,2 millioner tilhengere, 560 000 varebiler, 80 000 lastebiler og 50 000 bondegårder noterer vi etter hvert som fakta ramler ut av en engasjert Nornes.

Patentgodkjent

For den kreative 41-åringen er snurreren ”en sabla enkel ting”.

–Folk vil jo ha det ryddig og lettvint. Snurreren sørger dessuten for at kroken rulles opp til slutt. Og du blir ikke skitten på nevene, forklarer han og legger til at DrumRoll er patentgodkjent. Den er foreløpig laget i to versjoner, en for små og en for store og mellomstore stropper. De er produsert i henholdsvis Norge og i Kina.

–Blir volumene store nok, kan det bli lønnsomt å produsere alt i Norge, sier Nornes og legger ikke skjul på at drømmen er en framtidig produksjonsbedrift her på Haugalandet. Anvendelsen av snurreren kan nemlig også skje på flere områder_

–Folk spør om vi ikke kan tilpasse produktet til for eksempel slanger, tauverk og ledninger av ymse slag. Vi får ta et skritt om gangen, sier han og legger til at prøvesalget på OBS Bygg er ekstremt viktig for ham. Blir dette suksess, er det nøkkelen til å få DrumRoll inn på kjedenivå.

–Da blir volumet så stort at vi også får råd til å kjøre en skikkelig markedsføringskampanje. En snøball må opp i en viss størrelse før den begynner å rulle, smiler han.

Kort vei fra idé til ferdig produkt

Fra han fikk idéen til han hadde solgt 10.000 eksemplarer, gikk det to måneder og fire dager.

–Og hvem kjøpte?

–Det var Åkra Trålbøteri. Firmaet har sikret seg enerett på produktet og blir distributør her i Norge. Utenlandsrettighetene har vi selv. Med Åkra Trålbøteri i ryggen fikk jeg råd til patentsøknaden og til å lage støpeformene. Jeg er svært takknemlig for at det finnes aktører i det lokale næringslivet som tar sjansen med å hjelpe fram folk som meg, sier Loyd Arve Nornes og krysser fingrene for at denne satsingen går bra.