5,4 millioner til Avaldsnes – Hnytt

Siste:

Olavskirken på Avaldsnes.
Olavskirken på Avaldsnes.
Tor Håkon Thomassen.

5,4 millioner til Avaldsnes

Karmøy får milliongave i statsbudsjettet. Det betyr at den påbegynte utgravingen ved Avaldsnes-kirken endelig kan fullføres.

STATSBUDSJETTET: De fire borgerlige partiene kom lørdag kveld til enighet om statsbudsjettet. Her settes 5,4 millioner kroner av til å fullføre utgravingene av kongsgården på Avaldsnes. Dette har stortingspolitiker Geir S. Toskedal (KrF) jobbet for i flere år.

– Det føles utrolig bra. Dette er et unikt historisk og arkeologiske funn som ligger på Rogalands tusenårssted. Prosjektet vil løfte både den historiske forskningen og reiselivet i regionen, sier Toskedal til Hnytt. 

Karmøybuen forteller at milliongaven også betyr mye for han personlig.

– Jeg ble både og konfirmert i Avaldsnes kirke. Dette er en drøm som endelig går i oppfyllelse, sier han.