Åpnet Karmøys første drive-in for sjømat – Hnytt

Siste:

K-FISK-TEAMET PÅ VEASLETTA: Fra venstre Einar Myre, Mona S. Fagerland, Karen Våge, Askild Vaage, Ellen Halvorsen og Jostein Jacobsen.
K-FISK-TEAMET PÅ VEASLETTA: Fra venstre Einar Myre, Mona S. Fagerland, Karen Våge, Askild Vaage, Ellen Halvorsen og Jostein Jacobsen.
Bilde 1 av 4
SNART KLART: I butikken var det naturlig kaos dagen før dagen. Det er investert i moderne disker og innenfor ligger et like moderne produksjonskjøkken.
SNART KLART: I butikken var det naturlig kaos dagen før dagen. Det er investert i moderne disker og innenfor ligger et like moderne produksjonskjøkken.
Bilde 2 av 4
LYST OG PENT SPISESTED: Vegg i vegg med butikken er det innredet et kafélokale der kundene kan innta dagens måltid.
LYST OG PENT SPISESTED: Vegg i vegg med butikken er det innredet et kafélokale der kundene kan innta dagens måltid.
Bilde 3 av 4
DRIVE-IN: Trangt med bil i innspurten på mandag, men i denne gjennomkjøringen blir folk ekspedert fortløpende når de henter ferdigmat eller andre fiskeprodukter.
DRIVE-IN: Trangt med bil i innspurten på mandag, men i denne gjennomkjøringen blir folk ekspedert fortløpende når de henter ferdigmat eller andre fiskeprodukter.
Bilde 4 av 4

Åpnet Karmøys første drive-in for sjømat

– Vi har tro på denne satsingen, sier eier Onar Myre i K-Fisk. Tirsdag åpnet og medarbeiderne den nye fiskebutikken på Veasletta.

FISKEMAT: Det som gjør butikken spesiell, er at kundene også kan dra dit for å spise middag, alternativt hente med seg varm mat i bil. Karmøy får nå sin alle første ”drive in” for sjømat. Og vegg i vegg med selve butikken er det innredet et lyst og greit spisested der folk kan nyte varm mat eller skalldyr der og da.

– Her får folk fersk fisk og fiskemat i alle varianter og kan komponere sine måltider for å skape variasjon og matglede, sier Myre.

Med på satsingen er Jostein Jacobsen, som i mange år har drevet en velrennomert og populær fiskebutikk i Skjoldavegen i Haugesund. Haugesund-butikken ble en del av K-Fisk-gruppen for et par år siden.

Veteran med på laget

Med den nye butikken på Veasletta, får K-Fisk altså to utsalg. Firmaet har tre fiskemottak. Ved siden av mottaket på Sevland og på Husøy, er det mottak også i Yrkje i Tysvær. Til sammen er det tjue personer på lønningslisten i selskapet.

Drive In’en på Veasletta får seks ansatte. Blant dem er 74 år gamle Askild Vaage fra Avaldsnes, en mann med mangeårig produksjonserfaring fra bransjen og som er velkjent med norsk tradisjonskost fra havet. Apropos det: Vi spurte Jostein Jacobsen om de lager de samme seiakakene og fiskabollene på Karmøy som i Haugesund. Han smiler og svarer:

– Nei, de er forskjellige. Karmøybuen krever litt mer kvernet, rein fisk både i bollene og kakene.

2000 tonn

Leveransene til K-Fisk sikres daglig gjennom leveransene fra 40-50 båter fra hele stor-regionen. I år håndteres ca 2000 tonn fisk over kaikantene på Sevland, Husøy og Yrkje. En stor del går direkte til auksjoner i Danmark med trailer fra Husøy. Den ferske fisken fra Karmøy er etterspurt vare hos broderfolket i sør. Så spørs det om det blir nok fisk til danskene når Karmøybuen fra og med denne uka har fått sin egen drive-in for fisk og fiskemat.