Agnes Matre signert med tysk agent – Hnytt

Siste:

Forfatter Agnes Matre
Forfatter Agnes Matre
Arkivfoto

Agnes Matre signert med tysk agent

Forfatter Agnes Matre er høyaktuell i det tyske bokmarkedet.

LITTERATUR: Torsdag signerte Agnes Matre agentavtale med den tyske litteraturagenten Gudrun Hebel og hennes agenturfirma «Agentur Literatur» i Berlin.

– Kontrakten med Agentur Literatur i Berlin har blitt til gjennom et tips fra en tysk oversetter som ba om å få lese Agnes sin andre roman «Kledd naken» etter å ha hørt mange godord om den. Boken falt veldig i smak både hos ham, og også hos agenten, skriver MATA forlag i en pressemelding.

Gudrun Hebel er en av de mest kjente agentene på det tyske markedet. MATA forlag sitter på alle utenlandsrettigheter til Agnes sine to utgitte titler, «Stryk meg over håret» (2012) og «Kledd naken» (2015), men også til den kommende krimromanen «Skinnet bedrar» som blir utgitt på Gyldendal Norsk Forlag i mars 2017.

– Agentur Literatur i Berlin vil nå forvalte disse rettighetene for oss. Å bli headhuntet av utenlandske litterære agenter er ikke hverdagskost for norske forfattere, sier Matre

Også Matres forfatterektemann Geir Tangen er også aktuell i utlandet. Tangen inngikk tidligere i år en agenturavtale for boka «Maestro» med Ahlander Agency i Stockholm.