Politikerne må nå vise varsomhet på Facebook: – Jeg kommer totalt til å overse vedtaket – Hnytt

Siste:

Politikerne må nå vise varsomhet på Facebook: – Jeg kommer totalt til å overse vedtaket

– Vi har ikke noe reelt demokrati dersom velgerne ikke vet hva politikerne mener, sier Einar Endresen.

KARMØY: I Karmøy kommunes etiske regelverk har det nå blitt lagt til at folkevalgte skal opptre med en viss varsomhet på sosiale medier. Det nekter Frp-politiker Einar Endresen å forholde seg til.

– Kommunestyret skal begynne å regulere hvordan folkevalgte kommuniserer med sine velgere. Det har ikke kommunestyret noe med – enkelt og greit. Jeg kommer totalt til å overse det vedtaket, sier folkevalgt for Frp i Karmøy kommune, Einar Endresen.

– Kveler samfunnsdebatten

Innlegget skapte stor debatt under mandagens formannskapsmøtet, og lyder som følger: «Folkevalgte i Karmøy har også en rolle som arbeidsgiverrepresentant, og må være bevisst sin rolle som leder for ansatte i kommunen. Dette inkluderer også sosiale medier, der man bør opptre med en viss varsomhet.»

Tillegget ble vedtatt med åtte mot tre stemmer fra Høyre og Fremskrittspartiet.  Endresen mener vedtaket bidrar til å kvele samfunnsdebatten. Frp-politikeren bruker selv Facebook aktivt for å ytre sine meninger og kommunisere med folket. Men han nekter å la kommunestyret ha noen som helst innvirkning på hva han sier på sosiale medier.

– Vi har ikke noe reelt demokrati dersom velgerne ikke vet hva politikerne mener. Dersom velgerne ikke liker det vi sier, vil de jo la være å gjenvelge oss. Jeg kommer til å kommunisere med mine velgere på Facebook slik jeg alltid har gjort, sier Endresen.

Se videointervju med Frp-politikeren i vinduet over