Nå skal også babyene på yoga – Hnytt

Siste:

De nybakte mødrene slapper av etter barselyoga.
De nybakte mødrene slapper av etter barselyoga.

Nå skal også babyene på yoga

På treningssenteret Skoi i Åkrehamn har de nylig startet opp med barselyoga for nybakte mødre. Snart får de også nytt yogastudio.
1
Barselyoga startet opp på treningssenteret Skoi i Åkrehamn forrige uke.

TRENING: Dersom alt går etter planen, står det nye yogastudioet på 65 kvadratmeter klart i januar. 

– Det gleder vi oss veldig til. Vi merker at de store byene satser mer og mer på yoga, og det tror jeg også vil bli tilfelle her i distriktet, forteller daglig leder ved Skoi Trening og Helse, Merete Hansen.

Hansen har nylig utdannet seg som yogalærer ved Oslo Yoga, og forrige helg besto hun eksamen. Utdannelsen er tverrfaglig. Det vil si at vi ikke tilhører en bestemt yogatradisjon. Timene hennes vil derfor ikke være rettet mot noen religion, men ha fokus på velvære, styrke, bevegelighet og balanse.

– Vi skal også ha fokus på å lytte til kroppen. Folk har ikke tid til å slappe av i en stressende hverdag. Vi skal roe ned og kjenne etter hva kroppen har å si.  

Treningssenteret tilbyr ulike yogatimer, og forrige uke var det oppstart av barselyoga. Dette hadde de for første gang i slutten av august.

– Disse timene er for nybakte mødre. Her har de med barna sine og vi gjør yogaøvelser både med og uten barna. Vi har fokus på de kroppsdelene som nybakte mødre trenger. På en skånsom måte strammer vi opp bekkenbunn og styrker mage og rygg etter svangerskapet.


Ikke for hardt ut 

2
Merete Hansen har nylig utdannet seg som yogalærer. I januar får treningssenteret nytt yogastudio.

– Hvor viktig er dette?

– Det er veldig viktig å begynne forsiktig og få stramt opp innvendig før en starter opp med hard fysisk trening.

– Er det mange som starter med hard trening for tidlig?

– Ja, og det gjorde jeg selv også. Noen tåler det selvfølgelig, men av erfaring har jeg lært at en bør begynne å styrke kroppen og få på plass bekkenbunn først. Med yoga har en bedre tid til å lytte til hva kroppen sier og ha mer fokus innover i kroppen.

Etter at hun startet opp med barselyoga i slutten av august kom det bare positive tilbakemeldinger. Det sosiale har også blitt en viktig del.

– Etterpå sitter de og gir mat til ungene og tar seg en kopp kaffe. Det er like viktig å være sosial når en er i barsel. Det er viktig å komme seg ut og ha kontakt med andre slik at en ikke bare sitter hjemme alene hele tiden.