– Jeg er drittlei av kroppspresset – Hnytt

Siste:

Modellene som er plukket ut i kampanjen. HSH-student Iselin Hals til høyre. Foto: Change
Modellene som er plukket ut i kampanjen. HSH-student Iselin Hals til høyre. Foto: Change

– Jeg er drittlei av kroppspresset

HSH-studenten Iselin Hals er en av seks jenter som har kommet med i modellkampanjen «Change» – en kampanje der helt vanlige kvinner stiller som undertøysmodeller.

KROPPSPRESS: Blant flere hundre søkere ble 23-åringen fra Bergen – som til daglig studerer til å bli KHMS-ingeniør på HSH i Haugesund – valgt ut.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å søke, og tenkte et par dager. En søndag tenkte jeg bare «skitt au». Jeg er drittlei av kroppspresset. Så jeg sendte en mail med et par bilder og litt tekst, sier modelldebutanten til Hnytt, og utdyper:

– Kroppspresset oppstår på mange forskjellige måter. Jeg har selv vært borti treningspresset – trent for mye, tenkt for mye på kosthold, vært på treningssenteret åtte-ni ganger i uka, sier Hals.

Iselin Hals. Foto: Change
Iselin Hals. Foto: Change

Respons

Som del av kampanjen har Hals og de fem andre deltakerne reist til Oslo sammen og fått tatt fotoshoot sammen. I tillegg har de på kampanjens hjemmeside lagt ut portretter sammen med selvforfattede tekster, samt en video med hennes tanker og erfaringer med kroppspress. Iselins video har blitt spredd hyppig, og hun har selv fått mye god respons.

Se videoen her.

– Responsen har vært kjempefin. Folk har sendt meldinger i hytt og pine, sagt at jeg er et forbilde. Det er kjekt å representere den yngre garde, jeg tror det er de som sliter mest.

Jentene som er med har én fellesnevner: De er alle fornøyde med sine kropper. Iselin Hals til venstre. Foto: Privat
Jentene som er med har én fellesnevner: De er alle fornøyde med sine kropper. Iselin Hals til venstre. Foto: Privat

God nok

Iselin mener kampanjen kan bidra til å få bukt med kroppspresset. I tillegg mener hun det er viktig å selv se at man er god nok.

– Det kommer sikkert til å være en lang prosess å få folk til å bli glade i seg selv og kroppen sin. Jeg synes at selv om jeg har noen kilo for mye er jeg god som jeg er. Hvis vi går ut og sier det kan kanskje andre ta det til seg. Livet er så mye mer enn kropp. Tenk om alle hadde sett sjelene våre i stedenfor utseendet, sier Hals.