Krysser fjellet for SILK – Hnytt

Siste:

Krysser fjellet for SILK

For Jørgen Mortvedt er SILK årets store høydepunkt. Med røtter i Skudeneshavn tar han turen fra Nøtterøy hvert år for å få med seg fire dager med bokbad i sommerbyen.

HELG: Gjennom hele året følger han spent med etter hvert som SILKE-programmet blir sydd sammen og nye forfatternavn presenteres. I år har han sikret seg billetter til 10 ulike arrangementer.

Fascinasjonen for festivalen forklarer han med en glede over at nettopp Skudeneshavn fikk noe nytt og annerledes da litteratursymposiet ble lansert i 2010.

– Jeg har alltid vært glad i litteratur, og fikk med meg de gamle bokdagene i Oslo. Jeg synes det er spennende å møte forfattere og få med meg hva som skjer, sier Mortvedt.

Inne i det intime Holmen Brygge har han godt selskap av mange lokale litteraturentusiaster. Blant dem er utflyttet skudenesbu Marit Elisebet Høines Totland. Torsdag deltok hun som del av dialektpanelet da Skudenesdialekten ble lagt under lupen.

– Jeg synes det er fantastisk at Skudeneshavn har en litteraturfestival. At man er opptatt av bøker, har foredrag og at folk samles her, sier Høines Totland.

Hele videoinnslaget fra SILK ser du i vinduet over.