Pågrepet under dopingaksjonen – Hnytt

Siste:

Pågrepet under dopingaksjonen

Aleksander Sollands muskuløse fysikk gjorde at han ble mistenkt for bruk av anabole steroider.

HAUGESUND: Aleksander Solland var en av de som ble pågrepet av politiet da han trente på Haugesund Aerobic og Treningssenter under storaksjonen mot doping torsdag kveld i forrige uke.

– Det kom plutselig en politimann bort til meg og spurte om jeg kunne bli med ut. Jeg ble kjørt hjem, og utenfor leiligheten min sto det fem andre politimenn. Det hele foregikk på en rolig måte, forteller han.

Politiet ransaket leiligheten hans, men fant ingenting

Aksjonen var lenge planlagt, og politiet hadde på forhånd fått ransakingsordre fra Haugaland tingrett. Etter at politiet hadde ransaket leiligheten til Solland, måtte han avlegge urinprøve. Svaret blir først ikke klart før om flere uker, men Solland forteller at han er sikker på at prøven vil slå ut negativt. Likevel er ikke 26-åringen overrasket over at politiet mistenkte akkurat han.

– Jeg ventet egentlig på det. Jeg vil få dette ryktet vekk. I mange år har har venner og kjente trodd at jeg har brukt anabole steroider. Hvis en person har mye muskler, får en automatisk det stempelet på seg, sier han.

Påstår han aldri har brukt anabole steroider

For å avsløre bruk av anabole steroider er det viktig at urinprøvetakingen skjer mens bruket foregår eller kort tid etter at det har funnet sted.

– Har du noen gang brukt anabole steroider?

– Nei. Jeg bruker bare produkter fra Gymgrossisten og Kiwi. Trening er en livsstil for meg. Jeg har trent i 11 år, og er på gymmet seks ganger i uka, forteller han.

Positiv til dopingaksjonen: – Må få vekk dette dritet

Aleksander Solland er utdannet personlig trener og studerer for å bli muskelterapeut. I høst tok han sjetteplassen i NM i bodybulding og fitness da han debuterte i klassen «Men’s Physique». Og dette bare er starten på fitnesseventyret, forteller han.

– Jeg ønsker å inspirere andre til en sunn livsstil og deler mye av hverdagen min på sosiale medier. Dette er bare begynnelsen. Folk kan følge meg @asolland på Youtube, Instagram og Snapchat, forteller han.

Han er sikkert på at det ikke finnes et eneste dopingfritt senter i byen, men tror Haugesund Aerobic- og Treningssenter er det reneste. Han stiller seg positiv til politiets storaksjon mot dopingmiljøet på Haugalandet.

– Det er et veldig bra tiltak, og jeg synes de burde gjort dette oftere. Vi må få vekk dette dritet, sier han.

Se videoreportasje øverst