Nordisk idyll i Skudenes – Hnytt

Siste:

LIKER DET LUNT OG HJEMMEKOSELIG:  –Levende lys er det som skaper interiøret i et hjem om høsten, sier blogger Elisabeth Mjåseth.
LIKER DET LUNT OG HJEMMEKOSELIG: –Levende lys er det som skaper interiøret i et hjem om høsten, sier blogger Elisabeth Mjåseth.

Nordisk idyll i Skudenes

I et gammelt sørlandshus har Elisabeth Mjåseth funnet sitt perfekte hjem. Her mikser hun vintage og etniske innslag til en enkel, nordisk stil. 

INTERIØR: Hun jobber med interiør på Bohus, har godt over 7000 følgere på Instagram og er kvinnen bak bloggen ‹‹Elisabeths idyll››. I Skudeneshavn har Elisabeth Mjåseth sammen med mannen Knut og sine to sønner funnet drømmehuset, men innrømmer at veien til idyll har vært lang.

– Da vi var på utkikk etter hus, var drømmen ett sørlandshus men tegletak og hvite sprosser. Selve påbygget av huset gikk relativt raskt, men renoveringen vi har jobbet med i årene etter er nok ikke noe jeg ville gjort igjen. Selv om du sparer penger, går du sterkt i minus når det gjelder tid. Igjen står imidlertid et hus vi kan være stolte av, sier Elisabeth.

husetny

Fra 40-tallet

Huset de kjøpte på Øygardshaugen i Skudeneshavn har utsikt til sjøen og er fra slutten av 40-tallet. Familien har renovert og bygget ut huset, og det var slik interessen for interiør startet.

–Vi gjorde mesteparten selv og det var mye å sette seg inn i med alt fra valg av takpanner og vinduer til gulv, tapet, lyssetting og farger.

elisabeth10

 

Liker det enkelt og stilrent

På Øygardshaugen har Elisabeth skapt et idyllisk hjem for familien ved å bruke ulike elementer for å gi det hele et personlig preg. Elisabeth har en lys og nordisk stil i bunn med innslag av både etnisk, klassisk og vintage.

– Å få frem personlighet i et hjem trenger ikke å være vanskelig. Jeg liker ikke å være bundet til en stil – det er alt for mye fint interiør der ute til å være det, smiler hun.

elisabeth4

Elisabeth er omgitt av interiør hele dagen på jobb og vil derfor ha det enkelt og stilrent rundt seg hjemme. Samtidig ønsker hun å ha det lunt og hjemmekoselig.

– Det er viktig med riktig belysning og myke tekstiler. Levende lys er det som skaper interiøret i ett hjem om høsten, ingenting som er så koselig som det, sier hun.

elisabeth8

Elisabeths tips til et vakkert hjem: 

1. Ikke overmøbler hjemme, la det være luft mellom møblene.

2. Vær personlig. Finner du noe du elsker bør det få en plass i rommet.

3. Gulvtepper er inn for fullt igjen. Det luner rommet og rammer inn soner så møblene ikke ‹‹flyter» i rommet.

4. Ta inn grønne planter eller andre naturelementer. Botanik har vært inn en stund og det fortsetter denne høsten. Plukk gjerne opp botaniske elementer på tekstiler og trykk.

5. Husk å få inn noen elementer, møbler eller kanskje en vegg eller to i en kontrastfarge. Det gir rommet mer dybde.

La deg inspirere enda mer ved å besøke bloggen Elisabeths idyll