Vikingstad selger seg ned i Sysco – Hnytt

Siste:

Sysco har signert tidenes kontrakt med Norsk Tipping. Her med administrerende direktør, Frank Vikingstad.
Sysco har signert tidenes kontrakt med Norsk Tipping. Her med administrerende direktør, Frank Vikingstad.

Vikingstad selger seg ned i Sysco

Sysco ønsker å vokse stort i Skandinavia. Det gjør de med ny hoveeier

HAUGESUND: Det er investeringsselskapet Credo Partners som nå går inn som hovedeier i Sysco og kjøper 60 prosent av Sysco. Dermed selger Frank Vikingstad seg ned fra 22,2 prosent til 12 prosent i IT-selskapet. Selskapet har blant annet har Johan H. Andresen og Ferd som hovedeier.

– Dette er en gruppe erfarne konsulenter og rådgivere som vi virkelig tror vil styrke vår gjennomføringsevne i forhold til å nå de målene vi har satt oss, sier administrerende direktør i Sysco, Frank Vikingstad i en pressemelding.

Siden oppstarten i 2004 har IT-firmaet Sysco vokst seg store. Gode markedsutsikter gjør nå at det lokale IT-firmaet satser tungt på det nordiske markedet og etablerer kontorer i både Danmark og Sverige. Firmaet som omsatte for 162 millioner kroner i 2015 ligger godt an til å nå årets målsetning på 180 millioner kroner. Målet er imidlertid å tredoble omsetningen de neste årene. Selskapet har gjennom en tid jobbet med å få på plass en finansiering som muliggjør oppkjøp i tillegg til organisk vekst slik at selskapet kan nå sitt strategiske mål.

– Prosessen har vært bred og ulike alternativer har blitt vurdert. Interessen har vært stor og alternativene har derfor blitt mange. Det alternativet som til slutt ble valgt er å få inn en ny finansiell partner og hovedeier i selskapet.