Siste:

Vikingstad selger seg ned i Sysco

Sysco ønsker å vokse stort i Skandinavia. Det gjør de med ny hoveeier

HAUGESUND: Det er investeringsselskapet Credo Partners som nå går inn som hovedeier i Sysco og kjøper 60 prosent av Sysco. Dermed selger Frank Vikingstad seg ned fra 22,2 prosent til 12 prosent i IT-selskapet. Selskapet har blant annet har Johan H. Andresen og Ferd som hovedeier.

– Dette er en gruppe erfarne konsulenter og rådgivere som vi virkelig tror vil styrke vår gjennomføringsevne i forhold til å nå de målene vi har satt oss, sier administrerende direktør i Sysco, Frank Vikingstad i en pressemelding.

Siden oppstarten i 2004 har IT-firmaet Sysco vokst seg store. Gode markedsutsikter gjør nå at det lokale IT-firmaet satser tungt på det nordiske markedet og etablerer kontorer i både Danmark og Sverige. Firmaet som omsatte for 162 millioner kroner i 2015 ligger godt an til å nå årets målsetning på 180 millioner kroner. Målet er imidlertid å tredoble omsetningen de neste årene. Selskapet har gjennom en tid jobbet med å få på plass en finansiering som muliggjør oppkjøp i tillegg til organisk vekst slik at selskapet kan nå sitt strategiske mål.

– Prosessen har vært bred og ulike alternativer har blitt vurdert. Interessen har vært stor og alternativene har derfor blitt mange. Det alternativet som til slutt ble valgt er å få inn en ny finansiell partner og hovedeier i selskapet.