The Beast blir større og bedre – Hnytt

Siste:

TØFFINGER: Over 500 deltok på hinderløpet ”The Beast” i Skudeneshavn, som arrangeres lørdag 11. juni. Her er Hilde Therese Remø i aksjon. (Foto: Arkiv/Privat).
TØFFINGER: Over 500 deltok på hinderløpet ”The Beast” i Skudeneshavn, som arrangeres lørdag 11. juni. Her er Hilde Therese Remø i aksjon. (Foto: Arkiv/Privat).

The Beast blir større og bedre

Lørdag 11. juni er det igjen klart for det populære hinderløpet «The Beast» i Skudeneshavn. Denne gangen med flere hinder, flere deltakere og et større arrangement enn under oppstarten i fjor.

Nye hinder i «The Beast»:

 • Haugesund Hurricanes
 • Dipswalk
 • Hoppe over biler
 • Røyr med vann over vei
 • Irish table
 • Atlassteiner
 • Istank
 • Weaver/kryping
 • Tarzan-tauene
 • Nytt flammehinder
 • Julius-tromlå (Monkeybarhjul)
 • Gjørmebad
 • Megarigg
 • Spiderweb tower

 

The Beast junior:

 • For barn i alderen 0 til 15 år
 • Nivå 1: 0-4 år, lek for de minste barna. Gratis og krever ingen påmelding.
 • Nivå 2: Fem år – 3. klasse, barna blir utfordret med hinder på en leken måte. Gratis og krever ingen påmelding.
 • Nivå 3: 4. klasse – 9. klasse, krever påmelding og vil bestå av hinder som vil utfordre barnas balanse, styrke, utholdenhet og smidighet.

HINDERLØP: Arrangementsleder for «The Beast», Gunvar Mjølhus, forteller at arrangementet i år blir mye større enn tidligere.

– I år er det masse nytt, blant annet barneløp for barn i alderen 0 til 15 år. Det blir mange nye hinder og langt flere deltakere enn i fjor, sier Mjølhus.

Blant de nye hindrene finner vi blant annet «Destroyer» og «Spiderweb Tower», hvor deltakerne skal klatre 8-10 meter rett opp.

– Det er i alle fall 14 nye hinder, om ikke mer. Det første hinderet blir å komme seg forbi spillere i Haugesund Hurricanes. Det blir også spurt opp en bakke med tidtaking, tarzan-tauer, isbad og hopping over biler, forteller Mjølhus, som også trekker frem det som kanskje blir hinderløpets største utfordring.

MONKEYBAR: Dette er et av de 40 hindrened som de påmeldte til ”The Beast” får bryne seg på. (Foto: Privat).
MONKEYBAR: Dette er et av de 40 hindrened som de påmeldte til ”The Beast” får bryne seg på. (Foto: Privat).

 

– Det ene hinderet går ut på å krysse Almannamyr, 30-40 meter i vannet ved hjelp av tauer.

Det vil være totalt 40-50 hinder i løypen som strekker seg seks kilometer over grus, sti og terreng. Også nytt for i år er at det blir tre områder hvor hinderene er samlet.

– Dermed blir det mye mer

 

publikumsvennlig i løypen. Det blir 10-11 hindre i målområdet, også blir det en samling av hinder ved New Zealand hut/golfbanen og ved Almannamyr/tanken, sier Mjølhus.

FOR DE MINSTE: Nytt for året er ”The Beast” junior for de yngste deltakerne. Det arrangeres samme dag som hovedløpet. (Foto: Privat).
FOR DE MINSTE: Nytt for året er «The Beast» junior for de yngste deltakerne. Det arrangeres samme dag som hovedløpet. (Foto: Privat).

Deltakere fra øst og vest

I fjor var det 250 deltakere totalt, i år er det allerede 464 påmeldte, og 15 av 25 heat er fulle.

– Det er nesten en dobling, og dette er ti dager før selve løpet. Vi har 600 plasser, og påmeldingsfristen er satt til 4. juni. I tillegg vil det bli mulighet for påmelding selve løpsdagen, men her er det begrenset med plasser.

Mjølhus har laget en liste over hvilke steder som så langt har flest påmeldte til «The Beast».

– Så langt er det flest fra Haugesund, på andreplass finner vi Kopervik, tredjeplass Skudeneshavn og fjerdeplass Stavanger.

Mjølhus forteller at det også kommer deltakere langveis fra.

– Det er fire-fem svensker som har meldt seg på. Lengst nordfra har vi deltakere fra Karasjok. Også er det en god del deltakere fra Østlandet, forteller Mjølhus.

Promoteringen av hinderløpet har for det meste skjedd via Internett.

– Vi har promotert via sosiale medier. Der har vi delt bilder av hindrene, som er noe av det vi har fått mest respons på. Det er kjekt å se at folk vet hva «The Beast» er nå, forteller Mjølhus.

Arrangementslederen kan fortelle at de er i rute med tanke på å få alt på plass til selve løpsdagen.

– Nå driver vi og maler vegger, det vil si at vi er inne i siste fase, dermed er jeg sikker på at vi vil være klare med alt i god tid, forteller Mjølhus.

Reiser i timevis for å være med på Boot Camp

I forkant av løpet har idrettsgruppen Achievers arrangert flere Boot Camps. Torsdag 2. juni arrangeres den siste styrkeprøven før selve løpet.

– På forrige Boot Camp var vi 80-90 som møtte opp, og folk kom helt fra Sandnes for å være med. Målet med disse treningene er å senke terskelen for deltakelse. Vi vil vise at det ikke er så skummelt, og at folk ikke trenger å være redde for å delta. På disse treningene går vi gjennom flere hinder, så de som har deltatt her har definitivt en fordel, sier Mjølhus.

Løpet er fylt med hindringer hvor man får testet sin styrke, utholdenhet, konsentrasjon, balanse og ikke minst mentale styrke, og deltakerne blir delt inn i kjønn- og aldersbestemte klasser.

– I år vil løpet inneholde flere styrkeøvelser enn i fjor. Blant hindrene vil det være isbad, «spider tower», løfting av atlassteiner og hopping over flammer. I tillegg vil det være en del kjente øvelser som vi også hadde i fjor, forteller medieansvarlig for «The Beast», Hilde Therese Remø.

Noen av reglene fra i fjor er også endret på til løpet i juni.

– I fjorårets løp var det slik at du mistet liv dersom det var et hinder du ikke klarte å gjennomføre. Da hadde du tre liv. I år blir det heller strafferunder på stedet dersom du ikke klarer å gjennomføre hinderet, forteller Remø.

Også nytt for årets løp er mer nøyaktig tidtaking ved hjelp av en chip som festes ved foten, og en helt ny hinderløype for barn.

– Det vil også bli en del andre aktiviteter for de minste barna, samt side shows for publikum, forteller Remø.