Sluttet å telle etter 750 bunader – Hnytt

Siste:

Sluttet å telle etter 750 bunader

Sigrunn Ristesund har ikke lenger tall på hvor mange bunader hun har sydd. Haugesunderen har også håndlaget og ikke minst triksene for at bunadskjorta skal bli akkurat hvit og stiv nok til nasjonaldagen i morgen.

17. mai: Det var dagen før dagen i 2014 at vi stakk innom Ristesund nord i Haugesund på syrommet. Her hang bunader, skjorter, caper ferdig og uferdig om hverandre. Selv om hun ble pensjonist for lenge siden har hun hendene fulle med alle som vil ha hjelp til bunaden sin.

– Jeg synes det blir hysterisk, det er jo bare å ta fram strykejernet og gå lett over, bruk damp, det er det beste smiler Ristesund når vi spør om det beste tipset for å få bunadskjorten rett strøket for mai-festen.

Selvfølgelig holder det å bare stryke kragen og nede på armene, resten er strengt talt skjult bak vest og jakke. Det finnes og et annet hemmelig triks for bunadskjorta, i pulverform. Det er såkalte såpespon det handler om, 100% naturlig såpe spesielt egnet for lin- og bunadskjorter. Ristesund anbefaler det som vaskemiddel foran noe annet, det gir garantert den hviteste skjorten og godt grunnlag for strykingen.

– Bunad har jeg ikke selv, men fra jeg setter meg ned for å begynne å brodere en til den er ferdig tar det ca. en måned, men da skal jeg jobbe godt forteller hun.

Se intervju med Sigrunn Ristesund i vinduet over og tipsene for at akkurat din bunadskjorte blir den fineste 17.mai.