– Endelig skjer det! – Hnytt

Siste:

JUBLER: Ordfører Siri Klokkerstuen gleder seg over at Stordalstunnelen endelig åpner i kveld. Foto: Etne kommune.
JUBLER: Ordfører Siri Klokkerstuen gleder seg over at Stordalstunnelen endelig åpner i kveld. Foto: Etne kommune.

– Endelig skjer det!

I kveld klokka 20:00 blir Stordalstunnelen åpnet for kjøring. 

ETNE: Etter å ha stått ferdig i fire måneder, åpner endelig Stordalstunnelen. I kveld klokka 20:00 er tunnelen klar for kjøring, melder Statens Vegvesen.

– Det er en stor glede at det endelig skjer. Jeg har tidligere ytret et ønske om å få tunnelen klar til påske, og ble derfor kjempeglad da jeg plutselig fikk denne beskjeden i ettermiddag, sier ordfører i Etne kommune, Siri Klokkerstuen.

Kjempet for tunnelen i årevis

I november 2015 sto veien og tunnelen klar til bruk. Men en uenighet mellom Statens vegvesen og hovedentreprenøren gjorde at strekningen ikke ble åpnet for trafikk.

– Vi har kjempet for tunnelen i årevis, og ventet siden november. For drøyt én uke siden var det et steinras på den gamle delen som skadet to biler. Det viser at tiden er overmoden og at tunnelen er sårt trengt, sier ordføreren.

Den 1,2 kilometer lange Stordalstunnelen sikrer ordentlig europaveistandard og rassikkerhet mellom Kyrping og Etne på den sterkt trafikkerte E134 langs Åkrafjorden.

– Tunnelen avløser en svært dårlig trase på E134 med mye hverdagstrafikk, helgetrafikk og langtransport. At det endelig nå blir klar bane, er viktig for hele regionen, sier Siri Klokkerstuen.