Magisk møte med matematikk – Hnytt

Siste:

Magisk møte med matematikk

Videregående-elever fra hele distriktet fikk i dag en litt annerledes undervisningsdag da magikeren Kevin Lunde kom til Høgskolen Stord Haugesund.

Kunnskapsdagen 2016 samlet for tredje gang over 500 elever fra de videregående skolene på Haugalandet. På programmet sto møte med representanter fra bedrifter i det lokale næringslivet og inspirasjonsshow med magikeren Kevin Lunde, kjent fra NRK-programmet «Rundlurt».

– Imponerende og knallkjekt. Jeg synes det er kult med magiske triks, sier Håvard Dankel etter å ha blitt underholdt i vel en time av den engasjerte tryllekunstneren.

I løpet av showet viste Lunde hvordan trylling kan kobles opp mot matematikk.

– Det å kunne litt matematikk, litt fysikk og litt kjemi er en fordel i det jeg driver på med. Noe av tryllingen og korttriksene handler om matematiske ting, og derfor prøver jeg å forklare at det blir lettere å tilegne seg ny kunnskap hvis du kan basisen, sier Lunde.

Se videoinnslag øverst i saken.