Ville tatt år å dokumentere jukset – Hnytt

Siste:

Foto: Terje Emil Johannessen
Foto: Terje Emil Johannessen

Ville tatt år å dokumentere jukset

Det er store volum Haugaland tingrett skal gjennom i saken mot åtte ansatte og ledere i SOS Rasisme. Allerede nå er det en viss bekymring for om tidsplanen holder.

HAUGESUND: -Det ville ta 4500 rettsdager og 19,4 år om vi skulle dokumentere medlemsjukset i SOS Rasisme i detalj, det vil si avhøre hver enkelt påstått registrerte medlem i de fire årene tiltalen omfatter. Det er ikke håndterbart, sa aktor, politiadvokat Hallvard Gjershol aktor, politiadvokat Hallvard Gjershol Bjørndal gjennomføre sin vitneføring i saken. Til sammen er hele 143 vitner innkalt fra politiet og forsvarets side, noe som gjør tingrettens ledelse noe bekymret for om det er mulig å komme i mål i løpet av de ti ukene som er avsatt. Total skriftlig dokumentasjon i saken er på 45.000 sider, derav 9000 sider med medlemslister. Aktoratet har planlagt fem dager med gjennomgang av disse sammen med vitner/ververe.

Dommer Signe Lundegård ber partene i rettsalen om å vurdere vitnebehovet underveis i saken, også hun tydeligvis litt bekymret for tidsbruken.

Tingretten tok pause kl 1130. Etter pause skal Bjørndal sluttføre sin redegjørelse med en gjennomgang av den del av saken som gjelder påstått misbruk av voksenopplæringsmidler. Deretter slipper de tiltalte til – og først ute er tiltalte nr 1, Kjell Gunnar Larsen.