Spent stemning hos De Grønne – Hnytt

Siste:

GOD STEMNING: Munter, men lettere nervøs stemning hos De Grønne på en historisk valgkveld.
GOD STEMNING: Munter, men lettere nervøs stemning hos De Grønne på en historisk valgkveld.

Spent stemning hos De Grønne

SPENTE: Miljøpartiet De Grønne krysser alt for å få inn en representant i bystyret etter kveldens valg. Foto: PAS.

– Det er historisk det som skjer nå, sier Miljøpartiet De Grønnes 4. kandidat Nina Hæggernes. Bare en liten time før de første resultatene tikker inn, er spenningen til å ta og føle på hos Miljøpartiets valgvake i Haugesund.

– Jeg har både gledet og gruet meg til dette. Vi blir veldig fornøyd om vi får inn ett mandat, sier 1. kandidat i Haugesund Bjørn-Erik Davidsen. Partiet har lagt sin historiske første valgvake til Root Down i Strandgata der stearinlysene er tent, chipsskålene fylt opp og Farris-flaskene sprettet.

GOD STEMNING: Munter, men lettere nervøs stemning hos De Grønne på en historisk valgkveld.
GOD STEMNING: Munter, men lettere nervøs stemning hos De Grønne på en historisk valgkveld.

Stemningen er munter og preget av forventning til det som trolig blir en jubelkveld for partiet som fosser fram på meningsmålingene nasjonalt. I Oslo er partiet på flere målinger rangert som 3. største parti og kan komme i vippeposisjon til å forhandle om å få ordførerposten.

– Jeg har registrert at det er mulig og vi er veldig spente på hva folk vil si rundt om i bygdene. Jeg vet hvor mye ett mandat kan bety og hvilke ringvirkninger det kan gi, sier Davidsen.  På landbasis stiller partiet med lister i 248 kommuner, en tredobling sammenlignet med kommunevalget i 2011.

1. kandidaten sier det ligger en del arbeid bak oppsvinget partiet nå opplever og at det har vært både kjekt og utfordrende å formidle partiets politikk i valgdebattene.