– Føler vi skaper historie – Hnytt

Siste:

SPILTE: Kindred Fever bidro musikalsk på prosjektlanseringen.
SPILTE: Kindred Fever bidro musikalsk på prosjektlanseringen.

– Føler vi skaper historie

VINNERE: Miljøpartiet De Grønne jubler for en økning på mange hundre prosent og to mandater i bystyret. Listetoppene Ivar Meling og Bjørn-Erik Davidsen i front.

VALG 2015: Hvis de siste tallene stemmer, ligger Miljøpartiet De Grønne an til å få inn to mandater i bystyret. De skal bruke tilliten til å skape en mer bærekraftig by.

– Det er helt fantastisk. Før valget sa vi at vi skulle juble for ett mandat. Nå som vi kommer inn med to, hvis det stemmer, føler vi at vi lager litt historie her, sier førstekandidat Bjørn-Erik Davidsen.

Det er han og Ivar Meling som ville fylle to av setene i bystyret hvis alt går som antatt. Foreløpig har de rett i underkant av 4,5 prosent av stemmene, mot 0,6 prosent for fire år siden

– Hva er årsaken til fremgangen?

– Jeg har sagt det tidligere at jeg tror det er mange som ser hvor viktig miljøsaken er sammenlignet med mange andre saker. Og de som har lest programmet ser at vi har mange andre saker også, der miljø og medmenneskelighet går igjen.

– Hvordan vil haugesundere merke at dere er inne?

– De kommer til å merke at vi har mange forslag til å gjøre Haugesund til en mer bærekraftig by. Vi må skape ny bærekraftig politikk, og det er en jobb vi ser veldig frem til, sier en opprømt Davidsen.