Feiret 10 år med kake og allsang – Hnytt

Siste:

Martin Skage og René Tyse forsynte seg av kake
Martin Skage og René Tyse forsynte seg av kake

Feiret 10 år med kake og allsang

Karmsund-elevene René Tyse (t.v.) og Martin Skage  koste seg med kake i lunsjpausen. Foto: PAS.

I år er det 10 år siden Karmsund videregående skole åpnet i sitt nye og moderne bygg ved sjøsiden i Salhusveien. Torsdag ble det hele markert med kake og allsang i kantina.  

Torsdag var kantina proppfull av feststemte elever som var med på å markere 10-års jubileet.

karmsund vgs 10 år
BRA SKOLE: Cristian Petru Muntean og Deimante Andrijauskaite trives godt som elever på Karmsund.

– Kjempebra skole. Kjekke lærere og miljøet er bra, sier Cristian Petru Muntean som går på teknisk- og industriell produksjon.

– Så er det jo en veldig fin skole, supplerer helsefag-eleven Deimante Andrijauskaite.

Karmsund videregående skole har en historie som strekker seg helt tilbake til 1874 da Haugesund kommune opprettet sin egen navigasjonsskole. Etter hvert ble det også opprettet maskinistskole, radioskole og skipselektrikerskole. Da skolen åpnet i nytt bygg i 2005 var det som en fusjonert skole mellom den gamle Haugsund maritime og tekniske fagskole, Storasund videregående skole og den opprinnelige Karmsund videregående.  Den gangen var skolen en av landets mest moderne og blant de største i Rogaland. Det er den fremdeles, men denne uken åpnet den nye Bryne videregående skole på Jæren som målt i antall elever er dobbelt så stor som Karmsund.

Stabile tall
Avdelingsleder ved Helse og oppvekst, Bente Døsen, forteller at skolen siden oppstarten for ti år siden har hatt gode søkertall.

– Skolen hadde fra starten svært god søking i egenskap at den var ny. Søkertallene har i årene som har gått vært stabilt høye på grunn av at elevene har erfart at skolen leverer opplæring på høyt nivå. I tillegg opplever elevene at det er et svært godt, stabilt og trygt skolemiljø. Vi er stolte av det ryktet vi har som skole og ser det som svært viktig å opprettholde dette inn i fremtiden, sier Døsen.

Karmsund Vgs har per i dag 800 elever og var den skolen som i år hadde flest på venteliste av de videregående skolene i Haugesund.

Følger med
Til tross for tøffe tider i oljebransjen med oppsigelser og nedskjæringer, har ikke den ustabile situasjonen i jobbmarkedet hatt noen innvirkning for de maritime utdanningene ved Karmsund.

– Skolen følger med på utviklingen av næringen og inntil nå har det hatt liten innvirking på søkertallene til skolen. For øvrig fikk de aller fleste elevene læreplass innenfor den maritime næringen, sier Bente Døsen.