Spennende skolestart på Steinerskolen – Hnytt

Siste:

BYGGET BRO: Foreldrene bidro på symbolsk vis
BYGGET BRO: Foreldrene bidro på symbolsk vis

Spennende skolestart på Steinerskolen

LANG REKKE: De spente 1. klassingene ble bundet sammen gjennom et tau og fikk roser av 10. klasse før det bar inn i klasserommet. Foto: Paul André Sommerfeldt.

Mandag startet et nytt kull med 1. klassinger sitt skoleløp på Steinerskolen i Haugesund. Forventingene dirret i gymsalen, som var fylt opp av stolte og spente foreldre. 

FØRSTE SKOLEDAG: Cathrine Takonhi Panoyan, Flemming Sveen og datteren Elida.

Programmet startet med sang av klasselærer Tom André Enge som sang Erik Byes «Vår beste dag». Deretter var det presentasjon av de ansatte, før det var seksåringenes tur til å bli lest opp én etter én. På scenen hilste de på 1.klasse-lærer Borghild Ann Lea og tok et grep om det lange tauet som allerede første dagen var med på å binde elevene sammen. Elevene i 10. klasse gav hver av de nye elevene en hvit rose, og foreldrene bidro på symbolsk vis ved å bygge bro som ledet 1. klassingene ut på skoleplassen. Her fikk stolte foreldre muligheten til å fotografere sine små, før det bar inn i klasserommet.

– Bra fokus
Blant de mange stolte foreldrene var Cathrine Takonhi Panoyan og Flemming Sveen, som har valgt å la datteren Elida begynne på Steinerskolen.
– Det var forskjellige grunner til det. Vi synes det virket bra med skolens fokus på barnet, utviklingen og opplevelsene. Vi har alltid likt det opplegget de har, sier pappa Flemming Sveen.

BYGGET BRO: Foreldrene bidro på symbolsk vis
BYGGET BRO: Foreldrene bidro på symbolsk vis

– Hvordan har forberedelsene til skolestart vært for dere som foreldre?

– Jeg har vel nesten vært mer nervøs enn Elida, som har tatt alt ganske rolig. Hun begynte på SFO for halvannen uke siden for å bli kjent med de andre, smiler mamma Cathrine.

Bruker naturen
Foreldrene håper datteren gjennom sine år på Steinerskolen vil få en minnerik skolegang med mange opplevelser. De synes det er spesielt positivt at Steinerskolen i stor grad bruker naturen som læringsrom.
– Det er viktig å la barna være barn så lenge som mulig, og vi har inntrykk av at skolen tilpasser skolegangen etter hvert enkelt barn, sier foreldrene.

I år startet 16 nye 1. klassinger på Steinerskolen, som har totalt 125 elever fordelt på barne- mellom og ungdomstrinnet.