Redder hjemløse katter – Hnytt

Siste:

Foto: Stord Kattevern på Facebook.
Foto: Stord Kattevern på Facebook.

Redder hjemløse katter

STORD: – Vi får meldinger om nye katter nesten daglig, forteller leder for den frivillige organisasjonen, Maren Stensletten, til TV Haugaland.

For om lag ett år siden startet organisasjonen opp som Kattegruppa på Stord, etter inspirasjon fra Kattegruppa på Bømlo. Misforståelser om hva organisasjonens formål var førte til navnendring til Stord Kattevern.

Så et behov

– Vi lyser ut og spør etter nye eierer, og om det går mer enn tre uker eller om de er veldig syke, så tar vi de til fosterhjem. Der får de chip, vaksine i tillegg til at alle kattene blir kastrert eller sterilisert ved kjønnsmoden alder, forteller Stensletten.

Maren Stensletten, leder i Stord Kattevern. Foto: Facebook.
Maren Stensletten, leder i Stord Kattevern. Foto: Facebook.

– Vi var en gjeng som så det var behov for det. Det finnes en dyrebeskyttelse på Haugalandet, og kattegruppa på Bømlo som vi er litt inspirert av.

De syv frivillige personene som jobber med dette bruker sin egen fritid, uten å få noen fast form for støtte.

Har reddet over 70 katter

– Det varierer veldig hvor mange katter vi får inn i løpet av en uke. På denne tiden er det mange kattunger ute og går. På 14 dager fikk vi inn 14 kattunger og tre eller fire mødrer, forteller Stensletten.

Videre informerer hun om at Stord Kattevern har på litt under et år reddet rundt 70 katter som sliter med enten sykdom eller hjemløshet.

Stensletten understreker hvor viktig det er å sterilisere kattene sine. – Det er altfor mange katter i forhold til hjem, forteller hun. Mange katter ender opp ute, fordi det ikke er plass til dem.

– Ikke reis fra katten din

Vi skriver 1. juli og fellesferien er for lengst igang. Det er tid for familiereiser, og mange slipper katten ut døren og reiser fra kjæledyret sitt, med tankegangen «dyret får klare seg en uke eller to for seg selv.»

Stord Kattevern. Foto: Facebook.
Stord Kattevern. Foto: Facebook.

Det mener Stensletten blir helt feil.

– En katt klarer seg ikke selv. De er sosiale dyr og har også behov for kontakt. Det kan også skje at de går til andre og får mat, uten at de finner veien tilbake igjen.