Siste:

Trym Hjortland og Audun Bersaas Wiestad er godt fornøyd med gjennomføringen av triatlon som aktivitetsdag
Trym Hjortland og Audun Bersaas Wiestad er godt fornøyd med gjennomføringen av triatlon som aktivitetsdag

Triatlon på timeplanen

250 meter svømming, 3,8 kilometer sykling og 2,5 kilometer løping er ikke hverdagskost for elevene ved Hauge skole. Fredag stod gjennomføring av triatlon på timeplanen for rundt 100 elever.

– Vi hadde grugledet oss på forhånd, men etter at vi var ferdige syns vi det har vært kjempekjekt, smiler Audun Bersaas Wiestad og Trym Hjortland. 8. klassingene var to av rundt 100 elever som deltok på den litt annerledes aktivitetsdagen for 8. – 10. klassingene ved Hauge skole.

 

Tenke annerledes

– Hvert år har vi en aktivitetsdag hvor vi gjerne har dratt på ski. På grunn av slunkne budsjetter ble vi nødt til å tenke litt annerledes, sier Svein Apeland. Initiativtakeren forteller at det var lett å få med de andre lærerne på ideen. Apeland skryter også av elevene.

– Jeg syns det er kjempeflott at rundt to tredjedeler av elevene deltar, smiler læreren. De elevene som ikke ønsket å være med på triatlon hadde aktivitetsdag i Byheiene istedenfor. Formålet med aktivitetsdagen er å fremme fysisk aktivitet og få elevene til å være mer fysisk aktive i hverdagen.

Gav mersmak

Hjortland fikk smaken på triatlon og håper skolen arrangerer et til neste år også.

– Jeg har lyst å være alle årene dersom de arrangerer flere ganger, smiler åttendeklassingen entusiastisk.

Adrian Nesheim Roseth krysset mållinjen først av alle.

– Det var ganske kjekt å delta og vinne. Du yter maks under et slikt arrangement, smiler Roseth. Han innrømmer at han grugledet seg før start, men at gjennomføringen gikk bedre enn han hadde tenkt.

Edda Iveland stakk av med seieren i jenteklassen. Hun er ikke ukjent med triatlon.

– Jeg har drevet med triatlon i to år, og før det drev jeg med friidrett. Jeg syns det var kjempekjekt å delta, sier Iveland.

LES MER I PAPIRUTGAVEN AV HAUGESUNDNYTT ONSDAG 29. APRIL